Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αλλάζουν όλα στις ΔΕΚΟ που πάνε Υπερταμείο


Του Αργύρη Παπαστάθη
Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μεγάλων ΔΕΚΟ έρχονται από το φθινόπωρο, καθώς μέσα στο καλοκαίρι θα οριστεί το διοικητικό συμβούλιο της αρμόδιας υπομονάδας του Υπερταμείου, της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), η οποία θα ελέγχει στο εξής τις συμμετοχές του Δημοσίου σε ΕΛ.ΤΑ., ΟΑΣΑ, ΔΕΗ και 17 ακόμη εταιρείες.
Με βάση τον νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί, από τον Οκτώβριο και παράλληλα με την τρίτη αξιολόγηση θα αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα των διοικήσεων, ιδίως στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ και εκεί όπου έχουν τοποθετηθεί κομματικές επιλογές χωρίς να πληρούν βασικά κριτήρια αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νόμο που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση από το 2016 οι θεσμοί έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου (τρία από τα πέντε μέλη είναι Ευρωπαίοι), πρόεδρος του οποίου είναι ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ. Η αξιολόγηση θα αφορά όλες τις διοικήσεις και με βάση το αποτέλεσμά της θα αρχίσει άμεσα η αλλαγή του τρόπου διακυβέρνησης των ΔΕΚΟ «ώστε να αξιοποιείται ορθολογικά μέχρι και το τελευταίο λεπτό του ευρώ», όπως λένε αρμόδια στελέχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.