Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Άνοιγμα με ήπια άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ασταμάτητο το θετικό momentum στην αγορά με τις τραπεζικές μετοχές θετικές αλλά και επιλεγμένους τίτλους από μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση. Η ελληνική αγορά αναμένει την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστροφή στις αγορές ομολόγων, έστω και αν αυτή είναι ανταλλαγή με υψηλότερο επιτόκιο.

Οι ξένοι επενδυτές, αλλά και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν ξαναβγεί στο «φως» καθώς τώρα είναι ο καιρός για επιχειρηματικά deals, για άντληση φθηνού χρήματος κτλ. Οι επιχειρηματικές συμφωνίες, και πωλήσεις δανείων- ακινήτων επέστρεψαν και οι τιμές που πραγματοποιούνται υποδεικνύουν μια άνοδο της αγοράς -εξ ου και η θετική προεξόφληση.

Βεβαίως, η συνέχιση του γενικότερου θετικού κλίματος θα εξαρτηθεί πλέον από τις ιδιωτικοποιήσεις -και τις ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό περιμένουν πλέον οι ξένες επενδυτικές τράπεζες οι οποίες αναμένουν να λάβουν υψηλές προμήθειες είτε από τη συμμετοχή τους σε ιδιωτικοποιήσεις, είτε από τα εγχειρήματα χρηματοδότησης ελληνικών εταιρειών. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιες επιχειρήσεις θα θελήσουν να εκμεταλλευθούν το «παράθυρο» ευκαιρίας που θα ανοίξει με τη ανταλλαγή των ομολόγων του Δημοσίου. Οι περισσότερες έχουν προσφύγει στις κεφαλαιαγορές, αλλά μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό πως δυο εταιρείες αναζητούν την διέξοδο στις αγορές:

-Τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία αναζητούν κεφάλαια, την ίδια ώρα που οδεύει προς πώληση ο ΔΕΣΦΑ και ξεκινούν οι επενδύσεις στις εξορύξεις.

-Απόφαση για ομόλογο έχει λάβει και η Folli- Follie -η οποία επίσης θέλει να εκμεταλλευτεί τις αγορές εν όψει της λήξεως του ομολόγου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, διεργασίες υπάρχουν και σε μεγάλο όμιλο ο οποίος διαθέτει θυγατρικές στο ελληνικό χρηματιστήριο Με βάση ορισμένες φήμες, ο συγκεκριμένος όμιλος οδεύει προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
   

Κέρδη 0,45% 

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 847 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,45%.
Με κέρδη 1,09% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,372 ευρώ. Κέρδη 1,01% για την Eurobank στο 1 ευρώ. 

Άνοδος 1,21% για την Πειραιώς στα 0,251 ευρώ. Με πτώση  0,88% η ΔΕΗ στα 2,25 ευρώ. Πτώση 1,46% για τη Motor oil στα 19,54 ευρώ.  Κέρδη  1,34% για την Alpha bank στα 2,27 ευρώ. Άνοδος 1,36% για την ΕΧΑΕ στα 5,96 ευρώ. Οριακή πτώση για τον ΟΠΑΠ στα 10,05 ευρώ. Θετικά κινείται για δέυτερη ημέρα και η Coca- cola στα 25,46 ευρώ. 

Οριακή άνοδο 0,19% για τον ΟΤΕ στα  10,44 ευρώ.  Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 6,6 εκατ. ευρώ.                



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/696781/anoigma-me-ipia-anodo-sto-hrimatistirio-athinon/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.