Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

"Πάμε για το χάλκινο μετάλλιο"



ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Το επιθετικό μπλακ άουτ στο β΄ ημίχρονο, με αντίπαλο την Ουγγαρία, κόστισε στην εθνική την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της υδατοσφαίρισης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης, όπως τόνισε πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, με τρία γκολ, Κώστας Γεννηδουνιάς.
"Το παιχνίδι πήγε στην αρχή όπως θέλαμε, με σκληρές άμυνες, δεν τρώγαμε εύκολα γκολ, είχαμε καλή κυκλοφορία, προηγηθήκαμε, και αυτό που μας κόστισε ήταν καθαρά το επιθετικό μπλακ άουτ".
"Στην άμυνα ήμασταν καλοί. Κρατήσαμε μια ομάδα αυτού του επιπέδου στα 7 γκολ. Υπό άλλες συνθήκες σε καλύτερα επιθετικά παιχνίδια είχαμε κερδίσει αυτή την άμυνα. Δυστυχώς δεν ήρθε η επίθεση. Ήταν πολύ καλός ο αντίπαλος τερματοφύλακας, και πολύ σκληρή η άμυνά τους. Υπήρχε κι ο κόσμος να τους σπρώχνει.".
"Δεν ήρθε η πρόκριση στον τελικό, για τρίτη φορά. Προχωράμε, έχουμε ακόμη να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο".
-Ηταν δύσκολο να φτάσει η μπάλα κοντά στην αντίπαλη εστία… Σιγήσατε επιθετικά για σχεδόν 20 λεπτά κι αυτό το πλήρωσε η εθνική…
"Είναι ξεκάθαρο. Τα σουτ μας ήταν από μακριά. Μας κράταγαν μακριά. Δεν ξέρω αν φανήκαμε και λίγο κουρασμένοι κάποιες στιγμές και δεν κατεβαίναμε γρήγορα. Δεν είχαμε και καλή κυκλοφορία στο β΄ ημίχρονο στην περιφέρεια. Έτσι ένας έμπειρος τερματοφύλακας όπως ο Νάγκι, τα κατέβαζε εύκολα. Στον μικρό τελικό, θα έχουμε σίγουρα ένα δύσκολο αντίπαλο και ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι. Θα διεκδικήσουμε το χάλκινο μετάλλιο".
Απ την πλευρά του ο Αγγελος Βλαχόπουλος, υπογράμμισε:  
"Δείξαμε να κολλάμε στην επίθεση μετά το ημίχρονο, το να τρως μόνος επτά γκολ και να μην παίρνεις τη νίκη, είναι κάτι πρωτοφανές σε τέτοια παιχνίδια. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε, πάμε για το χάλκινο μετάλλιο. Αυτός είναι ο αθλητισμός. Υπάρχουν και οι νίκες και οι ήττες. Πάμε παρακάτω για ότι καλύτερο μπορούμε".
-Δεν μπορέσατε στο β΄ μέρος να βρείτε λύσεις απέναντι στο σκληρό παιχνίδι των Ούγγρων, και τα μακρινά περιφερειακά σουτ δεν είχαν τύχη…
"Αυτό είναι το παιχνίδι των Ούγγρων. Σίγουρα κι οι διαιτητές άφησαν αυτό το σκληρό παιχνίδι. Οπότε για μας ήταν πιο δύσκολο. Παρ όλα αυτά πιστεύω μπορούσαμε να κάνουμε πολύ καλύτερο ματς".
"Τώρα ένας ξεχωριστός αγώνας στον μικρό τελικό, με προφανείς δυσκολίες κι ένα μεγάλο αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε για το χάλκινο μετάλλιο. Παρ όλα αυτά ότι και να γίνει, η πορεία μας ήταν ικανοποιητική".
"Υπάρχει απογοήτευση μετά την ήττα από οποιαδήποτε ομάδα, πόσο μάλλον όταν δεν κάνεις το παιχνίδι που θέλεις. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω όμως και να πάμε παρακάτω. Τα παθήματα γίνονται μαθήματα. Πήραμε ένα καλό μάθημα και συνεχίζουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.