Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Γιατί δεν πρέπει να χάσετε την παράταση

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Γιατί δεν πρέπει να χάσετε την παράταση
Μπορεί καμιά φορά τα λάθη των δημοσίων υπηρεσιών να βοηθούν τους αμελείς με σωτήριες παρατάσεις, όπως αυτή που δόθηκε για τα ανασφάλιστα οχήματα, ωστόσο μεθαύριο την Παρασκευή που μας έρχεται, 14 Ιουλίου 2017, τα ψέματα τελειώνουν και καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητό σας (ή τη μοτοσικλέτα σας) εγκαίρως.
Τα πράγματα για τα ανασφάλιστα οχήματα υποτίθεται ότι είχαν πάρει το δρόμο τους και η διαδικασία είχε δρομολογηθεί από τα μέσα Ιουνίου. Όμως κάτι στο σύστημα δεν πήγε καλά και τα «ραβασάκια» πήγαιναν σε λάθος ανθρώπους, με αποτέλεσμα να είναι χιλιάδες αυτοί που ενώ είχαν ασφαλίσει το αυτοκίνητό τους, να καλούνται να πληρώσουν το σχετικό πρόστιμο. «Μας συγχωρείτε, λάθος» λένε σε αυτές τις περιπτώσεις και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις δόθηκε η γνωστή παράταση για τις 14/7.
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών επισημαίνονταν τα εξής:
«Λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων (όπως λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, οχήματα θανόντων, κλεμμένα κλπ.) αποφασίστηκε το πάγωμα των παραβόλων μέχρι τις 14/7/2017. Στο διάστημα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να διορθώσουν τα λάθη ή να ασφαλίσουν τα οχήματά τους χωρίς την καταβολή του παραβόλου των 250 ευρώ. Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Το παράβολο θα επιστραφεί σε όσους το έχουν ήδη καταβάλει τις προηγούμενες ημέρες. Επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι».
Σημειώστε λοιπόν ότι
  • Αν έως τις 14/7 ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας αποφεύγετε πλήρως την πληρωμή του παραβόλου.
  • Για όσους παραμείνουν «ανασφάλιστοι» (ή για όσους ασφαλίσουν το όχημά τους από 15/7 και μετά), θα υπάρξει κλιμάκωση του προστίμου, ανάλογα με τα κυβικά. Μείωση υπάρχει για τις μοτοσικλέτες (πληρώνουν 100 ευρω), ενώ τα αυτοκίνητα ως 1.000 κ.εκ. πληρώνουν 200 ευρώ. Τέλος, 250 ευρώ πληρώνουν τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.
  • Όσοι έχουν πληρώσει το παράβολο, ενώ είχαν ασφαλίσει το όχημά του, θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
  • Σημειώστε ότι θα γίνει επανέλεγχος και νέα διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν οι ανασφάλιστοι, ενώ θα γίνει νέος έλεγχος στα 300.000 λάθος «ραβασάκια.»


http://tvxs.gr/news/aytokinito/anasfalista-aytokinita-giati-den-prepei-na-xasete-tin-paratasi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου