Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ο προκλητικός Τσαβούσογλου απειλεί ξανά για την Κυπριακή ΑΟΖ


O Toύρκος ΥΠΕΞ προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτές τις «άλλες διαδικασίες» ως αντίδραση στις «μονομερείς» ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς με τη συνέχιση των γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 από την Total

Νέες απειλές κατά της Κύπρου για τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και κατά της Ελλάδας για το Κραν Μοντανά, εξαπέλυσε η Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναχωρώντας για τα κατεχόμενα, δήλωσε πως από δω και μπρος θα υπάρξουν «άλλες διαδικασίες στην Κύπρο».
Μάλιστα, κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα ότι ενώ γίνονταν διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα «έκαναν μονομερές βήμα» με τη γεώτρηση δείχνοντας την πραγματική τους πρόθεση. Όπως απείλησε η Τουρκία και τα κατεχόμενα θα αντιδράσουν με δικό τους βήμα στη γεώτρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Δεν είναι σωστό η ελληνοκυπριακή διοίκηση να κάνει μονομερή βήματα. Επειδή για τα αποθέματα στα περίχωρα της Κύπρου έχει δικαιώματα και ο τουρκοκυπριακός λαός. Το σχέδιό τους είπε είναι να παρατείνουν τη διαδικασία και να την αναβάλουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.