Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Η απολογία της φόνισσας του Κορωπίου: «Δεν θυμάμαι, είχα θολώσει, τρελάθηκα»

Η απολογία της φόνισσας του Κορωπίου: «Δεν θυμάμαι, είχα θολώσει, τρελάθηκα»

Τον εραστή της υπέδειξε η 27χρονη ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας - «Τυφλώθηκα από έρωτα» είπε και ξέσπασε στην απολογία της - Για «θέατρο» έκαναν λόγο οι συγγενείς του θύματος

Με μια απολογία στην οποία κυριαρχούσαν οι λέξεις «δεν θυμάμαι, είχα θολώσει, τρελάθηκα», η 27χρονη Νικολέτα Παπαϊωάννου, που έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο ως «φόνισσα του Κορωπίου», προσπάθησε σήμερα, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, να εξηγήσει στο ακροατήριο τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες δολοφόνησε, πέρυσι τον Αύγουστο, την 35χρονη Θεόδωρα Πασπαλά, σύζυγο του εραστή της, μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών της.

Η κατηγορουμένη στην απολογία της έδειξε τον εραστή της, Γιάννη Θεοδωρή, ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, καθώς, όπως είπε «ο κύριος αυτός με τα ψέματά του μας διέλυσε». Ωστόσο, κατά την διάρκεια της απολογίας της, η κατηγορουμένη άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ενώ έδωσε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων από αυτή που περιγράφει το σε βάρος της κατηγορητήριο.

Υποστήριξε ότι το όλο σκηνικό ξεκίνησε έξω από το σπίτι του θύματος και ότι η άτυχη Θεοδώρα Πασπαλά ήταν εκείνη που την σταμάτησε, όταν η ίδια περνούσε με το αυτοκίνητό της, στο οποίο είχε και το ανήλικο αγοράκι της.

Όταν όμως η έδρα ρωτούσε την κατηγορουμένη να πει λεπτομέρειες για τις μαχαιριές που κατάφερε στην άτυχη γυναίκα, η μόνιμη επωδός της ήταν «δεν θυμάμαι, θόλωσα, τρελάθηκα». Μάλιστα, μεσούσης της απολογίας της, η 27χρονη άρχισε να φωνάζει και να επιτίθεται στον εραστή της, που ατάραχος παρακολουθούσε την απολογία της. Τότε, επενέβη ο πατέρας της, για να πει στην κατηγορουμένη κόρη του: «Γιατί δεν μου μιλούσες κορίτσι μου; Γιατί δεν με άκουγες; Γιατί δεν τον έδιωξες; Μας κατέστρεψε ο αλήτης». Παρόντες στο ακροατήριο ήταν και οι συγγενείς της αδικοχαμένης 35χρονης, οι οποίοι φώναξαν: «Μπράβο, ωραίο θέατρο, να χειροκροτήσουμε τώρα; Tέλειωσε;».

Το φονικό έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου του 2016, στο σπίτι του θύματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 27χρονη διατηρούσε επί σειρά ετών ερωτική σχέση με τον 41χρονο Γιάννη Θεοδωρή και είχε αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά. Ο 41χρονος όμως ήταν παντρεμένος με την Θεοδώρα Πασπαλά, το θύμα, και από το γάμο του είχε αποκτήσει δύο παιδιά μαζί της. Όπως κατέθεσαν στο ακροατήριο μάρτυρες, ο Γ. Θεοδωρής δεν ξεκαθάριζε την θέση του στις δυο γυναίκες, στις οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, έλεγε συνεχώς ψέματα.

Το δράμα έμελλε να κορυφωθεί πριν από ένα χρόνο, όταν η κατηγορουμένη πήγε στο σπίτι και, με ένα μαχαίρι που είχε αγοράσει για να ξεκοκαλίζει κρέας, όπως η ίδια είπε στην απολογία της, κατάφερε πέντε μαχαιριές στην 35χρονη. Το σκηνικό της φρίκης έζησαν τα παιδιά του θύματος, που ήταν μπροστά στο έγκλημα. Λίγο αργότερα, η άτυχη Θεοδώρα Πασπαλά κατέληξε στο Κέντρο Υγείας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνάτο της.

Η κατηγορουμένη, ξεκινώντας την απολογία της, είπε στο δικαστήριο με τρεμάμενη φωνή: «Δεν ξέρω πώς να αποκαλέσω αυτό τον άνθρωπο (σ.σ. τον 41χρονο εραστή της). Όσο ήμουν με αυτόν δεν έβλεπα τίποτα. Έφυγε από τη ζωή μια γυναίκα. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, έμειναν ορφανά δυο παιδιά. Κατάλαβα μέσα στη φυλακή τι έγινε. Πόσο ζώον ήμουν...».

Πρόεδρος: Πώς φτάσατε στο σημείο να πάτε στο σπίτι του θύματος;

Κατηγορουμένη: Δεν είχα πάει στο σπίτι της. Είχα πάρει τηλέφωνο τον Γιάννη και μου είπε ότι δεν ήταν καλά, πως δεν είχε πληρωθεί. Για κακή μου τύχη πέρασα από το σπίτι της... Είχε βγει έξω από το σπίτι η θανούσα, γι' αυτό με σταμάτησε. Με έβριζε, με έλεγε π... ότι είναι μαζί με τον Γιάννη, ότι κοιμούνται μαζί. Είπαμε κάποια λόγια, δεν τα θυμάμαι καλά. Μου λέει: "Έχεις και το παιδί μαζί σου; Το φέρνεις εδώ να το δουν και τα δικά μου παιδιά;". Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν ο λόγος που μου μιλούσε έτσι... Και π.... να ήμουν, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η γυναίκα δεν ήθελε να δει ότι υπήρχαν δυο άλλα παιδιά».

Στη συνέχεια της απολογίας της, η κατηγορουμένη υποστήριξε: «Βγήκα έξω από το αυτοκίνητό μου τρέχοντας. Η θανούσα είχε ανοίξει τη πόρτα του παιδιού, ήθελε να το χτυπήσει. Το τράβηξα από τα χέρια, με απειλούσε, μου έλεγε θα το σκοτώσει. Για κακή μου τύχη είχα μαζί μου το μαχαίρι, μαζί με άλλα ψώνια που είχα κάνει από το σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω πως αντέδρασε το μυαλό μου εκείνη την ώρα. Το φόρεμα που φορούσα ήταν σκισμένο. Με τράβαγε και εκείνη την ώρα σκέφτηκα το μαχαίρι. Την έσπρωξα και της πήρα το παιδί και το έβαλα στο αυτοκίνητο. Μου τράβαγε τη μπλούζα. Τρελάθηκα, πήρα το μαχαίρι. Με τράβαγε από τη μπλούζα για να βγω. Εγώ είχα βάλει το παιδί μέσα... Πήρα το μαχαίρι, ήταν μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, κάτω από το κάθισμα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, η 27χρονη είπε πως, όταν αγόρασε το μαχαίρι, την προηγούμενη μέρα του φόνου, ζήτησε ένα μαχαίρι ξεκοκαλίσματος, γιατί αγόραζε κρέατα για τα παιδιά της από σούπερ μάρκετ και τα ξεκοκάλιζε μόνη της. «Είχα πάει για ψώνια την προηγούμενη ημέρα» είπε στο δικαστήριο. Πλην όμως, όπως προέκυψε, την επομένη ημέρα του φονικού, τα ψώνια βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό της.

Πρόεδρος: Αφήσατε τα τρόφιμα στο αυτοκίνητο;
Κατηγορουμένη: Δεν τα έβγαλα....
Πρόεδρος: Δηλαδή, από την προηγούμενη ημέρα δεν είχατε βγάλει τα τρόφιμα;
Κατηγορουμένη: Όχι. Πήγα σπίτι μου, είδα τη μάνα μου, δεν θυμάμαι...
Πρόεδρος:  Πού είχατε βάλει τα ψώνια;
Κατηγορουμένη: Στο πορτ μπαγκάζ...
Πρόεδρος: Και γιατί το μαχαίρι το είχατε βάλει μπροστά;
Κατηγορουμένη: Γιατί ήταν ένα πράγμα, ένα αντικείμενο και το έβαλα μπροστά...
Πρόεδρεο: Την επόμενη μέρα τι κάνατε; Δεν βγήκατε να πάρετε τα ψώνια απο το αυτοκίνητό σας;
Κατηγορουμένη: Όχι. Βγήκα την επόμενη και πήγα πάλι σούπερ μάρκετ ....
Πρόεδρος: Ενώ είχατε τα ψώνια ακόμη στο αυτοκίνητο, πήγατε πάλι σούπερ μάρκετ;
Κατηγορουμένη: Ναι, πήρα μερικά πράγματα που ήθελε ο κύριος (σ.σ. ο 41χρονος). Μετά ξεκίνησα να πάω στο μαγαζί του...
Πρόεδρος: Φτάνετε λοιπόν στο σπίτι της θανούσης... Όταν σας τράβαγε, όπως λέτε, από την μπλούζα, τι κάνατε;
Κατηγορουμένη: Φώναζα, δεν ξέρω, είχα τρελαθεί... Παλεύαμε, είδε το μαχαίρι, προσπαθούσε να το αρπάξει...
Πρόεδρος: Μα, το μαχαίρι ήταν στη συσκευασία του; Πώς την ανοίξατε; Ήταν συσκευασία κλειστή...
Κατηγορουμένη: Προεξείχε η λαβή. Η θανούσα με τράβαγε....
Πρόεδρος: Πήρατε το μαχαίρι και τι κάνατε;
Κατηγορουμένη: Δεν θυμάμαι ....
Πρόεδρος: Τι θυμάστε τότε; Ποια είναι η κίνηση που κάνατε, όταν κρατούσατε το μαχαίρι απέναντι στη θανούσα;
Κατηγορουμένη: Δεν θυμάμαι ...
Πρόεδρος: Το αίμα του θύματος βρίσκεται εντός της αυλής του σπιτιού της. Πώς φτάσατε μέχρι εκεί;
Κατηγορουμένη: Αρχίσαμε και παλεύαμε με το μαχαίρι. Η θανούσα φώναζε τα παιδιά της. Φτάσαμε στην αυλή, παλεύοντας και οι δυο μαζί.
Πρόεδρος: Σας τραβούσε η θανούσα;
Κατηγορουμλενη: Ναι...
Πρόεδρος: Τι έγινε εκεί;
Κατηγορούμενη: Την χτύπησα -πόσες φορές δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Ό,τι άκουσα, το άκουσα την επόμενη...
Πρόεδρος: Ήταν τα παιδιά της θανούσας στο σπίτι; Τα αντιληφθήκατε;
Κατηγορουμένη: (κλαίει). Ήρθαν προς το τέλος σε ό,τι γινόταν εκεί πέρα...
Πρόεδρος: Όταν χτυπούσατε τη θανούσα με το μαχαίρι είχε πέσει κάτω;
Κατηγορουμένη: Όχι, ήταν όρθια... Εγώ θυμάμαι τον Γιάννη που ήρθε και φώναζε και με τράβηξε μακριά της.
Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε μετά;
Κατηγορούμενη: Πήρα το αμάξι και έφυγα, πανικοβλήθηκα...
Πρόεδρος: Η θανούσα;
Κατηγορούμενη: Ήταν όρθια...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου