Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Γεννηματά: Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα σχέδιο


Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα της Ρόδου.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Φώφη Γεννηματά, μιλά στην «δημοκρατική» για την επόμενη ημέρα από το συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ.
Δηλώνει πως έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη για το παρόν και το μέλλον της παράταξης, θέτει ψηλά τον πήχη για τις επόμενες εκλογές και ξεκαθαρίζει πως στόχος της είναι η δημιουργία του ενιαίου, ισχυρού πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, στον οποίον «σίγουρα δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ».
Στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας πως «συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν πρόκειται να γίνουμε» και κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την νησιωτική πολιτική που ακολουθεί, σημειώνοντας πως «είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει σχέδιο ούτε για τη χώρα, ούτε για τα νησιά, ούτε ευαισθησίες για τους νησιώτες».
Η κυρία Φώφη Γεννηματά, στέλνει μήνυμα στους πολίτες, ότι μόνο με την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα υπάρξει πραγματική ελπίδα και απευθύνει κάλεσμα σε όποιον πολίτη δεν θέλει να μπει η χώρα σε νέο φαύλο κύκλο, να στηρίξει την παράταξη.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση στα ανοίγματα του πρωθυπουργού για συνεργασία, ήσασταν απόλυτα σαφής. Κλείσατε την πόρτα. Απαντάτε με τον ίδιο τρόπο και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη;
Η κ. Γεννηματά είπε “Απάντησα στην πρόσκληση- πρόκληση του κ. Τσίπρα. Με τον κ. Μητσοτάκη, την ΝΔ και την συντηρητική παράταξη, έχουμε μεγάλες ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές διαφορές. Ο πολιτικός αυτός χώρος, της ελληνικής δεξιάς, είναι διαχρονικά ο μεγάλος πολιτικός μας αντίπαλος. Εμείς και εγώ προσωπικά, έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους ότι ακολουθούμε αυτόνομη πολιτική πορεία. Είναι δυστυχώς αυτό που ενοχλεί πολλές πλευρές. Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Επιδιώκουμε την ενίσχυση μας για να προωθήσουμε σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, την εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν πρόκειται να γίνουμε. Δεν έχει ανάγκη ο τόπος από αδύναμες κυβερνήσεις που θα τον οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα.”


Πηγές: http://www.parapolitika.gr/article/gennimata-kivernisi-tsipra-kammenou-den-echi-kanena-schedio
http://www.tokarfi.gr/gennimata-i-kivernisi-tsipra-kammenou-den-echi-kanena-schedio/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.