Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Εθνική Νέων: Σαρωτική η Ελλάδα, με θρίαμβο στον τελικό!!!



Η εθνική ομάδα των Νέων ήταν εντυπωσιακή από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο και πέρασε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ U20 θριαμβεύοντας κατά της Ισπανίας με 77-56!

Tης Eurohoops team/info@eurohoops.net
Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν άφησαν περιθώριο στους Ισπανούς και με το δίδυμο Χαραλαμπόπουλου-Καρρά να κυριαρχεί απόλυτα και την άμυνα να αποδίδει στο μάξιμουμ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έδωσε ραντεβού με το Ισραήλ την Κυριακή το βράδυ στο Ηράκλειο για ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο. Εξασφάλισε βέβαια το έκτο στην κατηγορία των Νέων και θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο του Βόλου περίπου με την ίδια ομάδα, όταν και τότε κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ…
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας που προηγήθηκε με 24-9 στο 8’ με οκτώ πόντους του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και μόνο στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου εξασθένησε η άμυνα μας, με αποτέλεσμα η Ισπανία να μειώσει στους δέκα (24-14).
Η αμυντική μας αποτελεσματικότητα επανήλθε στη δεύτερη περίοδο, όταν καταφέραμε να κρατήσουμε τους Ισπανούς στους δύο πόντους για έξι ολόκληρα λεπτά (30-16 στο 16’)! Όσες αλλαγές και να έγιναν δεν άλλαζε η εικόνα της υπεροχής μας, αλλά σίγουρα έπεσε η αποδοτικότητα μας στην επίθεση, χωρίς πάντως να χάσουμε το μεγάλο προβάδισμα (33-20 στο 17.30’). To ημίχρονο έκλεισε με το καθαρό 37-24, υποχρεώνοντας τους Ισπανούς σε 1/9 τρίποντα και 6/21 δίποντα και παρότι είχαν οκτώ επιθετικά ριμπάουντ, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή αυτή (Χαραλαμπόπουλος 10, Καρράς 6).
Με δέκα πόντους του Καρρά (16 στο σύνολο), η Εθνική μας κράτησε το στιβαρό της προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο (48-34 στο 24’, 50-37), δείχνοντας άτρωτος μέσα στο «ζωγραφιστό». Τη σκυτάλη πήρε πίσω ο Χαραλαμπόπουλος (16π.) και παρότι η άμυνα μας έχασε κάπως την ενέργεια της, η Εθνική ξέφυγε και πάλι με 15 πόντους (56-41) δύο λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου που έληξε με 60-45!
Εκεί κρίθηκαν όλα. Η Εθνική μας πήρε ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία, ο Κόνιαρης μπήκε και αυτός στην εξίσωση, η διαφορά εκτοξεύθηκε πάνω από τους 20 πόντους και η εθνική μας πανηγύρισε την πρόκριση με εντυπωσιακό τρόπο κυνηγώντας ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά με το Ισραήλ.
Στατιστικά Ελλάδας
Στατιστικά Ισπανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.