Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Στουρνάρας: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελαν την Δικαιοσύνη ανεξάρτητη

Στουρνάρας: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελαν την Δικαιοσύνη ανεξάρτητη

«Στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουν οχυρά κατά της αριστείας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Για προβληματική λειτουργία των ελληνικών θεσμών κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο διοικητής της Τράπεζας της ΕλλάδοςΓιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διαπιστώνει μία υστέρηση των θεσμών, παρά την πρόοδο των τελευταίων ετών.

Αφήνοντας σαφής αιχμές για μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη. Υ υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν τα πανεπιστήμια χωρίς αξιολόγηση. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι φοβούνται τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κλειστά επαγγέλματα».

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει, ότι «ακόμη υπάρχουν οχυρά κατά της αριστείας».

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει ειδική μνεία και στο πρόβλημα του λαϊκισμού, παραδεχόμενος βέβαια, ότι ο λαϊκισμός δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό Βορρά.

«Χρειαζόμαστε πολιτικούς που να έχουν το θάρρος της γνώμης και να λένε την αλήθεια, την αλήθεια στον ευρωπαϊκό Νότο, στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία» αναφέρει, χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Accenture Greece», ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Σχετικά με τις προοπτικές και το μέλλον της Ευρωζώνης, τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης μίας πιο «ολοκληρωμένης ομοσπονδίας». «Δεν μπορώ να πω σήμερα ότι είναι οι συνθήκες ώριμες για να καταλήξουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, αλλά σαφώς μπορούμε να κάνουμε θετικά βήματα», αναφέρει.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο http://www.protothema.gr/economy/article/701768/giannis-stournaras-oi-ellinikoi-thesmoi-usteroun/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου