Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ανατροπή από Μακρόν στο Συριακό: Δεν θεωρεί απαραίτητη την αποχώρηση του Άσαντ

Το ζήτημα της Συρίας αποτέλεσε ένα από τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Μακρόν είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τραμπ έχουν ζητήσει από τους διπλωμάτες των χωρών τους να σχεδιάσουν εντός των επόμενων εβδομάδων μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα προετοιμάζει το μέλλον της χώρας.

«Αναφορικά με την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία, ιδίως στην οικοδόμηση ενός οδικού χάρτη για τη μεταπολεμική περίοδο» είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι η Γαλλία δεν θεωρεί πλέον «την αποχώρηση και την καθαίρεση του Μπασάρ αλ Άσαντ ως αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Γαλλίας» στις συζητήσεις για τη Συρία. «Ουσιαστικά αλλάξαμε το γαλλικό δόγμα όσον αφορά τη Συρία για να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα και να εργαστούμε πολύ στενά με τους εταίρους μας, ιδίως με τις ΗΠΑ», είπε.

Επιμένοντας στην «ισχυρή σχέση» μεταξύ Ουάσινγκτον και Παρισιού, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι απόψε το βράδυ θα έχει ένα «φιλικό δείπνο» με τον Τραμπ στον Πύργο του Άιφελ. «Μπορώ χωρίς δισταγμό να σας πω ότι το βράδυ θα έχουμε στον Πύργο του Άιφελ ένα δείπνο μεταξύ φίλων. Επειδή είμαστε οι εκπρόσωποι δύο χωρών που συνδέονταν ανέκαθεν και επειδή έχουμε οικοδομήσει μια ισχυρή σχέση, στην οποία παραμένω δεσμευμένος επειδή είναι σημαντική για τις δύο χώρες μας», κατέληξε.



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/696973/anatropi-apo-makron-sto-suriako-den-theorei-aparaititi-tin-apohorisi-tou-asad/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.