Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Σουλτς: Οικονομικές κυρώσεις σε όποιες χώρες της Ε.Ε. δεν δέχονται πρόσφυγες

«Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρνούνται την αλληλεγγύη σε σημαντικά θέματα θα πρέπει να υπολογίζουν σε οικονομικές συνέπειες και όχι στην πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας και άλλων χωρών. Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Όποιος αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί πρόσφυγες ή επιδίδεται σε φορολογικό ντάμπιγνκ και σε καταστρεπτικό φορολογικό ανταγωνισμό δεν συμπεριφέρεται αλληλέγγυα. Κράτη-μέλη τα οποία δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη λ.χ. σε θέματα ανέγερσης κοινοτικών εγκαταστάσεων και σχολείων ή ιατρικής περίθαλψης», αναφέρεται σε κείμενο το οποίο θα παρουσιάσει ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο και του οποίου αποσπάσματα είναι στη διάθεση τoυ Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων(dpa).
 
«Για να δημιουργηθούν κίνητρα οικειοθελούς υποδοχής προσφύγων είναι αναγκαία μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη εκείνων των χωρών-μελών τα οποία φέρουν το μεγάλο βάρος της υποδοχής τους», αναφέρεται επίσης στο εν λόγω κείμενο. Ο Μάρτιν Σουλτς, προτίθεται να προωθήσει ανάλογες πολιτικές εφόσον εκλεγεί καγκελάριος τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το dpa.
 
Γ.Γ. των Σοσιαλδημοκρατών: Δεν τα πήγαμε καλά με το προσφυγικό 
Εν τω μεταξύ, ο Χουμπέρτους Χάιλ, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) τόνισε ότι «στο παρελθόν η Γερμανία δεν στέφθηκε δα και με δάφνες στο προσφυγικό. Όταν κάποτε κατέφταναν στην Ελλάδα και την Ιταλία πολλοί πρόσφυγες, η κοινωνία μας αποσιώπησε το θέμα πάρα πολύ. Eν μέσω της προσφυγικής κρίσης το 2015 υπήρξε πλέον μεγάλη διάθεση για βοήθεια».
 
«Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια κοινή απάντηση στη διαφαινόμενη ανθρωπιστική καταστροφή, διαφορετικά θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια και κρίσιμη δοκιμασία. Επαπειλείται μια ακόμα διάσπαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η παρούσα κατάσταση στην Ιταλία αποδεικνύει σαφώς ότι η προσφυγική κρίση δεν έχει παρέλθει. Η Ιταλία δεν επιτρέπεται να αφεθεί μόνη», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
 
«Στρατιώτες με προτεταμένες ξιφολόγχες στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης στο Μπρένερ (σ.σ. σύνορα Ιταλίας -Αυστρίας) δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε αυτήν την κρίση. Αναγκαία είναι η δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη και μια κοινή στρατηγική της για την Αφρική», τόνισε ο κ. Χάιλ στο dpa.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου