Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση δύο από τους τραυματίες του σεισμού στην Κω

Σε κρίσιμη κατάσταση δύο από τους τραυματίες του σεισμού στην Κω
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά τον φονικό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στην Κω. Πρόκειται για τον 21χρονο Σουηδό και τον 23χρονο Νορβηγό, οι οποίοι νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η υγεία των δύο Ελλήνων είναι καλύτερη, αν και για τον 37χρονο καταβάλλεται προσπάθεια να σωθεί το μάτι του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου:
«Ο άνδρας 21 ετών, Σουηδικής υπηκοότητας υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε καταστολή, διασωληνωμένος, με πολλαπλά κατάγματα και υπαραχνοειδή αιμορραγία. Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.
Ο άνδρας 23 ετών, Νορβηγικής υπηκοότητας μετά το χειρουργείο νοσηλεύεται, σε καταστολή, διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και έχει άμφω ακρωτηριασμένα τα δύο κάτω άκρα (κνημιαίος και άκρας ποδός). Είναι σταθερός αιμοδυναμικά. Η κατάσταση του με τα ως τώρα δεδομένα κρίνεται κρίσιμη.
Ο άνδρας 37 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με τραύμα στον δεξί οφθαλμικό κόγχο, υποβλήθηκε χθες αργά το απόγευμα σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική. Ωστόσο, καταβάλλεται προσπάθεια να σωθεί το μάτι του.
Η γυναίκα, 28 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας με κάταγμα στο δεξί πόδι στο ύψος της κνήμης και κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού, νοσηλεύεται στην Ορθοπεδική κλινική.
Το προσωπικό του νοσοκομείου συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών».
Πηγές: ΕΡΤ
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου