Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Πτώση από 800 έως 2.000 μόρια στις Πολυτεχνικές και τις Οικονομικές σχολές

panellinies
Αιτία η «σφαγή» σε μαθηματικά, χημεία και οικονομία - Μικρή άνοδος στις Νομικές σχολές - Έως την Τρίτη η προθεσμία για τα μηχανογραφικά

“Βουτιά” στις  βάσεις από τις περιζήτητες σχολές του Πολυτεχνείου, της  Πληροφορικής  και τις Οικονομικές σχολές, πτωτική τάση στις Ιατρικές   σχολές και  μικρές αυξομοιώσεις   στις  Νομικές  σχολές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της τάσης των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η φετινή   πτωτική πορεία ” των βάσεων εισαγωγής οφείλεται στην πανωλεθρία των Μαθηματικών , μάθημα βαρύτητας που η  πλειονότητα  των υποψηφίων δεν “έπιασε “  ούτε τη βάση με αποτέλεσμα να αναμένεται πτώση στις σχολές του 2ου και του 5ου επιστημονικού πεδίου.
Η πτώση των μορίων στις περιζήτητες σχολές των Πολυτεχνείων αλλά και στα Οικονομικά τμήματα  μπορεί να φθάσει και τα 1000 με 1500 μόρια ενώ η πτωτική πορεία θα ξεκινήσει από τις υψηλόβαθμες σχολές και  θα  είναι μεγαλύτερη από οτι στις αποκαλούμενες μεσαίες. Οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εκτιμούν οτι η πτώση  θα κυμαίνεται από 800 έως και  2.000 μόρια στις Πολυτεχνικές και τις Οικονομικές σχολές
Και ενώ η «σφαγή» στα Μαθηματικά, τη Χημεία και την Οικονομία αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγάλη  πτώση στις σχολές των Πολυτεχνείων, καθώς και στις οικονομικές σχολές,  λίγο πιο  σε υψηλές σχέση με πέρυσι αναμένονται οι βάσεις στις περιζήτητες Νομικές  σχολές.
Αντίθετα, ανοδική πορεία των βάσεων αναμένεται στις Παιδαγωγικές σχολές, όπου η άνοδος μπορεί να είναι ακόμα και 1.000 μόρια.  Εκτιμάται  επίσης, ότι ακόμα και στις στρατιωτικές σχολές αναμένεται πτωτική τάση, ενώ οι κοινές σχολές είναι πιο εύκολα προσβάσιμες από τους υποψηφίους της θεωρητικής κατεύθυνσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.