Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Στην 7η θέση η Εθνική Γυναικών, 8-6 την Αυστραλία



Την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης κατέλαβε η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, επικρατώντας με 8-6 της Αυστραλίας στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση ολοκλήρωσε την παρουσία του στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με συνολικό απολογισμό 3 νίκες και 3 ήττες, πραγματοποιώντας μερικές πολύ καλές εμφανίσεις και σίγουρα έδειξε πως το μέλλον του μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο. Μια κακή διαιτιητική απόφαση και μία άτυχη στιγμή στον προημιτελικό με την Ισπανία ήταν αρκετή για να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι και να στερήσει την είσοδο των κοριτσιών στην 4άδα και ίσως και στον τελικό των αγώνων. Ας είναι... Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έχουν αποδείξει πολλάκις πως ξέρουν να στέκονται στα δύσκολα, έχοντας προσφέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες τόσο σε Εθνικό – η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών είναι η μοναδική παγκόσμια πρωταθλήτρια σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα σε επίπεδο ανδρών/γυναικών – όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Η Εθνική μας ήταν εντυπωσιακή στην αναμέτρηση για 22 λεπτά, αφού προηγήθηκε με 8-2 μέχρι εκείνο το σημείο. Έχοντας ως κορυφαία σκόρερ με τρία γκολ τη Χριστίνα Τσουκαλά, αλλά και σε πολύ καλή ημέρα όλες ανεξαιρέτως τις αθλήτριες, το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Όμως ένα κακό τελευταίο δίλεπτο στην τρίτη περίοδο έφερε το σκορ στο 8-4, με τις Αυστραλέζες να προσπαθούν και να μειώνουν κι άλλο (8-6, 3:15 πριν το τέλος). Όμως, από εκεί και πέρα δε βρήκαν λύσεις στην επίθεση και η ελληνική άμυνα ανταπεξήλθε, χαρίζοντας στην Ελλάδα την 7η θέση.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 6-8
Τα οκτάλεπτα: 0-1, 1-4, 3-3, 2-0

Αυστραλία (Σάκης Κεχαγιάς): Γιανίτσας, Γκόφερς 1 , Μπάκλινγκ 1, Χάλιγκαν, Μπίσοπ 1, Ριντζ, Γουέμπστερ 1, Τσίμερμαν, Αραντσίνι, Μαχαΐλοβιτς, Μπάξτερ 1, Στιρ 1, Χεντζ
Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κώτσια 1, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ., Ξενάκη 1, Διαμαντοπούλου Χ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.