Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα: 46 φωτιές το τελευταίο 24ωρο


 Σαράντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από ώρα τις 6:00 χτες έως τις 6:00 σήμερα το πρωί, σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες σοβαρότερες πυρκαγιές, έχει ως εξής:

- Όλες οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13/7/2017 στην περιοχή Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης δεν έχει ενεργό μέτωπο ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13/7/2017 στην περιοχή Ζευγολατιό Κορίνθου έχει οριοθετηθεί περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όσον αφορά τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) υπάρχει για όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αλλά και για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Μαγνησίας, Δωδεκανήσου, καθώς και στα νησιά του Β. Αιγαίου.



Περισσότερα στο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=620878&catID=3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.