Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Παυλόπουλος για Eurogroup: Μια μεγάλη ευκαιρία, για να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση

Παυλόπουλος
"Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους"
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt με τίτλο «Μια μεγάλη ευκαιρία, για να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση», καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει την επίμονη στάση του κατά μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
«Οτιδήποτε άλλο δεν θα ήταν αντάξιο ενός μεγάλου Ευρωπαίου» ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ, σχετικά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Έλληνας Πρόεδρος εκτιμά ότι το σημερινό Εurogroup στο Λουξεμβούργο αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη. «Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και υλοποίησε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Τώρα ήρθε πλέον η ώρα οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Πολλές είναι όμως και οι αναφορές ειδικότερα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στον ρόλο που διαδραματίζει στη διαμάχη για το ελληνικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.