Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Σε θετικό πρόσημο η Ευρώπη μετά τα θετικά μάκρο

Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση και τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη, ενώ, την ίδια ώρα, αγορές και πολιτική σκηνή αποτιμούν την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,3% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο. Πριν από λίγο ενισχυόταν 0,7%.

Οι μεγαλύτεροι δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος. Νωρίτερα, ο FTSE100 σημείωνε άνοδο 0,72%, o DAX ενισχυόταν 1,05%, o CAC40 με άνοδο 0,92%, o IBEX35 στο +0,85% και o FTSE MIB στο +0,75%.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται σήμερα οι μετοχές των αυτοκινήτων και των καταναλωτικών αγαθών. Οι γερμανικές αρχές έχουν κατηγορήσει την Audi για ψευδή τεστ εκπομπής ρύπων σε κορυφαία της μοντέλα. Παράλληλα, οι Lindeκαι Praxair συμφώνησαν χθες να συγχωνευθούν με deal 73 δισ. δολ.

Αργότερα αναμένονται τα στοιχεία για τοn PMI κατασκευών Βρετανίας, τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ και οι θέσεις απασχόλησης εκτός αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ.



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/684906/se-thetiko-prosimo-i-europi-meta-ta-thetika-makro/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.