Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τέλος χρόνου για τον ΕΔΟΕΑΠ –Δεν πληρώθηκαν μισθοί, επικουρικές συντάξεις και παροχές

Τέλος χρόνου για τον ΕΔΟΕΑΠ –Δεν πληρώθηκαν μισθοί, επικουρικές συντάξεις και παροχές

Ο Οργανισμός έχει κηρύξει στάση πληρωμών, καθώς μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου δεν έχει δρομολογηθεί λύση για την εξεύρεση νέου πόρου 

Χωρίς επικουρικές συντάξεις θα μείνουν οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς ο ΕΔΟΕΑΠ πνέει τα λοίσθια, περιμένοντας να πληρώσει με δανεικά τις υποχρεώσεις του. 

Ο Οργανισμός επικούρησης και περίθαλψης βρίσκεται υπό κατάρρευση μετά την κατάργηση του αγγελιόσημου που τον «αιμοδοτούσε» και η λύση για την εξεύρεση νέου πόρου δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί .

Αποτέλεσμα των καθυστερήσεων είναι να κηρύξει ο οργανισμός στάση πληρωμών και να αφήσει απλήρωτους γιατρούς , εργαζόμενους καθώς και τους συνταξιούχους στους οποίους έπρεπε το αργότερο έως αύριο να καταβληθεί η σύνταξη. Παράλληλα έχει διακοπεί και η καταβολή παροχών στους ασφαλισμένους. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους φάρμακα ,εξετάσεις και νοσοκομειακή περίθαλψη. 

Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών του ΕΔΟΕΑΠ είχε συμφωνηθεί να δοθεί δάνειο ύψους 10 εκ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ του οποίου η έγκριση από το Ελεγκτικό συνέδριο έχει καθυστερήσει. 

Περισσότερα στο Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.