Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Η Χίος έχει τη δική της βότκα

Η Χίος έχει τη δική της βότκα - Κεντρική Εικόνα/Video

Η Χίος εκτός από μαστίχα και ούζο έχει πλέον και τη δική της βότκα. Το όνομά της είναι New Village και παράγεται από την οικογενειακή ποτοποιία «Στέφος». Το νέο προϊόν της εταιρείας θα λανσαριστεί σύντομα στην αγορά και η ποτοποιία, έχοντας ήδη διανύσει μια μακρά πορεία. Το ποτό παρασκευάζεται από δημητριακά με τη μέθοδο της απόσταξης.
Άλλη μια ελληνική βότκα είναι η 40/41 από την επιχείρηση Β.Γ. Σπηλιόπουλος στην Πάτρα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η βότκα 40 41 είναι το αποτέλεσμα 119 ετών εμπειρίας και τεχνογνωσίας στην παραγωγή αλκοόλης και στην απόσταξη από το παλαιότερο οινοπνευματοποιείο στην Ελλάδα, την Β. Γ. Σπηλιόπουλος.
Η βότκα 40/41 πήρε το όνομά της από τις κολώνες απόσταξης με  τους κωδικούς αριθμούς 40 και 41. Οι αποστακτικές αυτές κολώνες της εταιρείας είναι οι δυο τελικές από τις συνολικά έξι που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής και δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την VODKA 40 41. Η μοναδικότητα στις κολώνες αυτές βρίσκεται στον ειδικό σχεδιασμό τους και στην εξειδικευμένη τεχνοτροπία κατασκευής τους, στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με την εμπειρία και τεχνογνωσία τεσσάρων γενεών στην παραγωγή αλκοόλης, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αγνού ποιοτικού Ελληνικού αποστάγματος με απαλή γεύση.
Σημειώνεται ότι ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα είναι κατά βάση εξαγωγικός και στηρίζει την εθνική οικονομία αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, σε βαθμό πάνω από 65%, δημιουργώντας αγαθά με υψηλή προστιθέμενη αξία και πάνω από 21.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.