Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Η Bild έκανε τη Μέρκελ... Τζαμαϊκανή εν όψει της συνεργασίας της με FDP και Πράσινους

Με μαλλιά ράστα και μελαψό δέρμα, η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ γίνεται... Τζαμαϊκανή ποζάροντας χαμογελαστή στο πλευρό δύο πιθανών κυβερνητικών της εταίρων: τον επικεφαλής των Ελεύθερων  Δημοκρατών (FDP), Κριστιάν Λίντνερ και τον ηγέτη των Πρασίνων, Τζεμ Εζντεμίρ.       

Το photoshop της γερμανικής εφημερίδας Bild αποτυπώνει ένα από τα σενάρια στα οποία η Μέρκελ ενδέχεται να καταφύγει ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου: τον «συνασπισμό της Τζαμάικα».


«Ένας μαυρο- κιτρινο-πράσινος συνασπισμός- από τα χρώματα της σημασία της Τζαμάικα-, πιθανότατα να είναι η λύση για τη Μέρκελ», όπως αναφέρει η "Bild".

Μετά το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων και στην περίπτωση του Βερολίνου.     

Ένας «σχηματισμός Τζαμάικα» - από τα χρώματα της σημαίας και των κομμάτων-, δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών (μαύρο χρώμα), των Ελεύθερων Δημοκρατών (κίτρινο χρώμα) και των Πρασίνων (πράσινο χρώμα) θα έλυνε τα χέρια στη Γερμανίδα καγκελάριο για να έχει ισχυρό λόγο στη Bundestag. Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κριστιάν Λίντνερ, έχει δώσει πνοή στο κόμμα του ενώ ο επικεφαλής των Πρασίνων, τουρκικής καταγωγής 

Πάντως, στις δημοσκοπήσεις, η Μέρκελ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς. Η διαφορά των δύο ηγετών φθάνει τις 14 μονάδες, σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο Forsa.  



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/688761/fotografia-i-bild-ekane-ti-merkel-tzamaikani-en-opsei-tis-sunergasias-tis-me-fdp-kai-prasinous/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.