Σάββατο 27 Μαΐου 2017

O Karlovic θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά

Στέφανος Τσιτσιπάς
Μετά και την ιστορική του πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, o Στέφανος Τσιτσιπάς κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον πολύπειρο Ivo Karlovic, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα σερβίς στην ιστορία του αθλήματοςΗ αναμέτρηση θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής.
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Oscar Otte με 6-3, 6-2 και ολοκλήρωσε ένα μεγάλο τετραήμερο στο Παρίσι, που τον έφερε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros. Τη Δευτέρα είχε κερδίσει τον Thomas Fabbiano, No. 103 στον κόσμο, με 3-6, 6-3, 6-1, ενώ την Τετάρτη είχε αποκλείσει τον Gleb Sakharov με 6-3, 6-3.
Με 6 διαδοχικά κερδισμένα σετ, ο 18χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 202 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.
Έγινε επίσης ο πρώτος Έλληνας μετά από 9,5 χρόνια που θα παίξει σε ένα Slam και ο πρώτος μετά από 10 χρόνια ακριβώς, που θα παίξει στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros. Ο τελευταίος που είχε και τα δυο ρεκόρ ήταν ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, ο οποίος είχε φτάσει στον 2ο γύρο του Roland Garros το 2007 και λίγους μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2008, είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, στο Australian Open.
Μετά και την κλήρωση της Παρασκευής, προέκυψε πως ο Ivo Karlovic θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο παίκτη, Νο. 23 στο ταμπλό και σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερο από τον ταλαντούχο Έλληνα, αφού έγινε 38 ετών τον Φεβρουάριο!
Ο αγώνας θα γίνει περίπου στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Θα είναι ο δεύτερος αγώνας στο Court 3 και θα προηγηθεί η αναμέτρηση του Albert Ramos-Vinolas με τον Marius Copil, που θα αρχίσει στις 12:00
Ο Karlovic διαθέτει ένα από τα καλύτερα σερβίς στην ιστορία του αθλήματος, ενώ παρά την ηλικία του, έχει πετύχει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τις τελευταίες σεζόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Roland Garros, όπου έχει πραγματοποιήσει τις καλύτερες πορείες του το 2014 και το 2016, φτάνοντας έως τον 3ο γύρο.
Να σημειωθεί πως ο νικητής του αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Karlovic, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Horazio Zeballos και Adrian Mannarino στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.