Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!

tsitsipas karlovic
O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε στα ίσα το No. 24 της παγκόσμιας κατάταξης, Ivo Karlovic, είχε ευκαιρίες για να πάρει κάτι περισσότερο, όμως ηττήθηκε με 7-6 (5), 7-5, 6-4 από τον Κροάτη και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Roland Garros, όπου πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε Grand Slam.
Για 2 ώρες και 14 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε στα μάτια τον πολύ έμπειρο, σχεδόν 20 χρόνια μεγαλύτερό του, Ivo Karlovic, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα σερβίς στην ιστορία του τένις!
Μετά από τρία κλειστά σετ, ο Karlovic πήρε τη νίκη με 7-6 (5), 7-5, 6-4 και σίγουρα η ήττα αυτή αφήνει μια πικρή γεύση στον 18χρονο Έλληνα, εξαιτίας των δυνατοτήτων που έδειξε να έχει, όμως σίγουρα δεν αφήνει απογοήτευση για την προσπάθειά του, που ήταν εξαιρετική.
Αυτό ήταν το επαγγελματικό ντεμπούτο σε Grand Slam διοργανώσεις για τον Στέφανο, που για πρώτη φορά στην καριέρα του αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό ενός major τουρνουά και έδωσε αγώνα best-of-fiveΤο πιο εντυπωσιακό είναι πως ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα προκριματικά του Γαλλικού Όπεν, όπου πέτυχε 3 νίκες
Έγινε επίσης ο πρώτος Έλληνας μετά από 9,5 χρόνια που αγωνίστηκε σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης (από το Australian Open του 2008) και ο πρώτος μετά από 10 χρόνια που αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros (από το 2007), μετά από τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη. 
Ο αγώνας είχε μόλις 4 break, 3 για τον Κροάτη και ένα για τον Στέφανο, αφού όπως ήταν φυσικό στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού υπερίσχυσαν τα σερβίς των δυο παικτών. Ο 38χρονος Karlovic, Νο.23 στο ταμπλό, τελείωσε το παιχνίδι με 50 winners, έναντι 33 του Στέφανου, που έκανε πάντως λίγα λάθη, μόλις 21, έναντι 33 του Κροάτη.
Τα στατιστικά του αγώνα:
tsitsipas stats
Ο Karlovic ήταν εκείνος που δημιούργησε το μοναδικό break point στο 1ο σετ, στο 9ο game, όταν είχε την ευκαιρία να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς, ο Τσιτσιπάς όμως δεν τον άφησε και κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 5-4.
Λίγο αργότερα, ο Στέφανος ήταν εκείνος που είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το σετ, καθώς εκμεταλλεύτηκε ένα διπλό λάθος του Karlovic και "ξέφυγε" με 4-1 στο tie-break, χάρη σε δυο συνεχόμενους winners του.
Λίγες στιγμές μετά όμως, ήρθε η σειρά του Έλληνα πρωταθλητή να κάνει μοιραία λάθη και να χάσει ένα σετ που θα μπορούσε να κερδίσει. Πρώτα ο Στέφανος έχασε ένα βολέ πάνω στο φιλέ, με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα με mini-break και αργότερα, όταν ο Karlovic είχε set point στο 5-6, ο Στέφανος έκανε διπλό λάθος, με αποτέλεσμα να βάλει άδοξο τέλος στο σετ.
Στο 2ο σετ ο νεαρός πρωταθλητής μας είχε και πάλι κάποιες δυσκολίες στο σερβίς του, είχε όμως και πολύ καλύτερα ποσοστά στις επιστροφές, κερδίζοντας πολλούς περισσότερους πόντους στα service games του σπουδαίου Κροάτη server.
Ο Τσιτσιπάς ήταν ξανά εκείνος που βρέθηκε πρώτος αντιμέτωπος με break point, στο 8ο game, όταν τελικά κράτησε το σερβίς του και απέφυγε το 3-5, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Δεν ήταν όμως και ο μοναδικός παίκτης που ήρθε αντιμέτωπος με break point, αφού δημιούργησε και δικές του ευκαιρίες, τις πρώτες του στο παιχνίδι.
Συγκεκριμένα πίεσε πολύ τον "Dr. Ivo" στο 9ο game, στο οποίο προηγήθηκε με 15-40 και είχε συνολικά 3 break points, δεν κατάφερε όμως να "σπάσει" το σερβίς του Κροάτη, που παρέμεινε ψύχραιμος και βρήκε μεγάλα σερβίς για να μείνει "ζωντανός" στο σετ.
Ο πολύ έμπειρος Karlovic, έκανε τον Στέφανο να πληρώσει για τις χαμένες ευκαιρίες του, περνώντας στην αντεπίθεση. Αρχικά είχε διπλό set point στο 4-5, 15-40, ο ταλαντούχος Έλληνας τενίστας ωστόσο έπαιξε 4 μεγάλους πόντους στη σειρά και ισοφάρισε σε 5-5. Ο Karlovic πάντως είχε μια νέα ευκαιρία για να πάρει το σετ στο 12ο game και αυτή τη φορά την αξιοποίησε, κάνοντας το break για το 7-5.
Αφού πέρασαν δυο πολύ κλειστά σετ και δεν κατάφερε να πάρει κανένα απ' αυτά, σίγουρα υπήρξε και απογοήτευση στο μέρος του Στέφανου, που έκανε ένα κακό service game στο ξεκίνημα του 3ου σετ και το έχασε με love, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω πολύ γρήγορα με 4-1.
Παρόλα αυτά, ο Τσιτσιπάς δε σταμάτησε να παλεύει και να πιστεύει στο θαύμα. Αρχικά αυτό που προσπάθησε ήταν να μείνει για λίγο περισσότερο στο ματς και τα κατάφερε, αφού έκανε για πρώτη φορά break στο 7ο game, μειώνοντας σε 4-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και με το 3ο κερδισμένο game στη σειρά, ισοφάρισε το 3ο σετ. 
Δεν κατάφερε ωστόσο να διατηρήσει το momentum και να δώσει συνέχεια στο σερί του, ούτε και να μείνει περισσότερη ώρα στον αγώνα, αφού ο Karlovic προηγήθηκε με 15-40 στο 10ο game (4-5, 15-40) και δημιούργησε διπλό match point. Τότε, όπως είχε συμβεί και στο set point του Κροάτη στο 1ο σετ, ο Στέφανος έκανε διπλό λάθος και η αναμέτρηση τελείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.