Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Σκληρή κόντρα για τροπολογία στη Βουλή - Την Παρασκευή η ονομαστική

Σκληρή κόντρα για τροπολογία στη Βουλή - Την Παρασκευή η ονομαστική  - Media

Σφοδρή αντιπαράθεση και σκληρά λεκτικά «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής έφερε η αποδοχή εκ μέρους της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου τροπολογία, που την υπογράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδης, και η οποία απαλλάσσει από πρόστιμα για λαθρεμπορία τις πρώην εταιρείες του Δημοσίου που πέρασαν στα χέρια ιδιωτών.
Η συζήτηση πάντως του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ολοκληρώθηκε σε τεταμένη ατμόσφαιρα και με την ένταση εντός της Ολομέλειας να χτυπάει «κόκκινο» την ώρα που το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε το… πέρας των τοποθετήσεων. Τελικά μετά από διακοπή της συνεδρίασης, περίπου για μισή ώρα, κατατέθηκε το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την επίμαχη τροπολογία εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της ΝΔ ενώ η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων του νομοσχεδίου. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοίνωσε ότι η ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής. Σε εκείνο το σημείο από το στρατόπεδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκίνησε νέος γύρος διαμαρτυριών επί της διαδικασίας ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε στην καταγγελία ότι από την Γραμματεία της Βουλής του έκλεισαν το μικρόφωνο.
Η κατάθεση της τροπολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα σε έντονο ύφος σημείωσε: «Πού νομίζετε ότι νομοθετείτε, στην Μποτσουάνα; Τι είναι αυτά τα χάλια; Ποιοι κρύβονται εδώ; Να μας πείτε τι ποσό αφορά». Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο βουλευτής Β. Κεγκέρογλου υποστήριξε πως πρόκειται για «τροπολογία της αθλιότητας και της μεγάλης κομπίνας που επανέρχεται».







 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.