Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Οι πέντε καλύτεροι αμυντικοί στην ιστορία του ΝΒΑ

Ρόντμαν
To pickandroll.gr συνεχίζει τα αφιερώματα του στις μεγάλες μορφές του ΝΒΑ και αυτή τη φορά διαλέγει τους πέντε καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία της λίγκας.
5. ΧΑΚΙΜ ΟΛΑΖΟΥΟΝ

Για να καταλάβει κανείς πόσο πολύτιμος ήταν ο Χακίμ φτάνει μόνο ένα πράγμα: Οι Ρόκετς δεν μετάνιωσαν ποτέ το γεγονός πως τον επέλεξαν ψηλότερα από τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο «Dream» ήταν ένας χαρισματικός σέντερ στην επίθεση κυρίως λόγω της ευκινησίας του στα πόδια. Παρόλα αυτά στις μνήμες όλων μένει και διότι ήταν ένας από τους πιο ικανούς αμυντικούς που εμφανίστηκαν ποτέ, μοιράζοντας πάνω από τρεις τάπες ανά αγώνα.
4. ΝΤΕΝΙΣ ΡΟΝΤΜΑΝ

Το κακό παιδί του ΝΒΑ δε γινόταν να λείπει από αυτή τη λίστα. Στα πέντε πρωταθλήματα που κατέκτησε με Πίστονς και Μπουλς ήταν το σημαντικότερο γρανάζι της αμυντικής λειτουργίας. Έτρεχε παντού, μάρκαρε, χτυπούσε και γενικά έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην σκοράρει ο αντίπαλός του. Αγωνίστηκε 14 χρόνια στο NBA και ήταν πρώτος για επτά συνεχόμενες σεζόν στον πίνακα των ριμπάουντ. Παράλληλα, συμπεριλήφθηκε οκτώ φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν, ενώ ήταν για δύο χρονιές ο καλύτερος αμυντικός στη λίγκα.
3. ΓΚΑΡΙ ΠΕΪΤΟΝ 
Ίσως ένας από τους πιο αδικημένους παίκτες στην ιστορία του NBA. Ο Πέιτον ήταν εξαιρετικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση αλλά δεν έλαβε ποτέ την αναγνώριση που του άξιζε. Ο «Glove» όπως τον αποκαλούσαν, ήταν εκπληκτικός στο αμυντικό κομμάτι παρότι σωματικά δεν ήταν τέρας της φύσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο άσος των Σιάτλ Σούπερσονικς θεωρείτο ο αμυντικός που μπορούσε να περιορίσει περισσότερο από κάθε άλλον τον σπουδαίο Μάικλ Τζόρνταν.
2. ΜΠΕΝ ΟΥΑΛΑΣ 
Ο Μπεν Ουάλας ήταν μέλος μιας εξαιρετικής αμυντικής ομάδας, έχοντας στο πλευρό του τους Μπίλαπς, Ρασίντ Ουάλας και Τάισον Πρινς. Σε αυτό το σύνολο ήταν πρωταγωνιστής, αφού αποτελούσε πραγματικό φόβητρο στη ρακέτα του και δεν φοβόταν να μπει στη φωτιά για να σώσει μια άμυνα. Ο Ουάλας οδήγησε τους Πίστονς στον τίτλο το 2004 και κατάφερε να πάρει 4 βραβεία του καλύτερου αμυντικού της σεζόν από το 2002 έως το 2006, σε διάστημα δηλαδή πέντε ετών.
1. ΝΤΙΚΕΜΠΕ ΜΟΥΤΟΜΠΟ 
Αν και πέρασε από πολλές ομάδες στην καριέρα του και κατέκτησε πάρα πολλά προσωπικά βραβεία, δεν κατόρθωσε ποτέ να πάρει το δαχτυλίδι. Ο Μουτόμπο ήταν κυριολεκτικά φόβος και τρόμος στο ζωγραφιστό. Ανακηρύχθηκε τέσσερις φορές καλύτερος αμυντικός της χρονιάς, ενώ είναι θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς. Είναι στην δεύτερη θέση του πίνακα των μπλοκ στην ιστορία του NBA με 3289 (!), ενώ βρέθηκε συνολικά έξι χρονιές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.