Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Άναψε φωτιές ο Φίλης με τους «κεραυνούς» για διαπραγμάτευση, Καμμένο και Φώφη


Η ομιλία του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή, άναψε φωτιές, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε δριμύτατη κριτική για την αποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης, την συνέχιση συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου, προτείνοντας άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ «έστω κι αν βρωμάει», όπως είπε.

«Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση. Το “εμείς και οι άλλοι” τελείωσε. Τελείωσε το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι οι μολυσμένοι», είπε ο κ. Φίλης, πετώντας «κεραυνούς» μέσα στην Κεντρική Επιτροπή.

Έθεσε δε το ερώτημα στους συνέδρους, αν είναι δυνατόν να καταπίνουν την κάμηλο για τα εξοπλιστικά, υπονοώντας πως θα έπρεπε να γίνει ΚΥΣΕΑ, για τέτοιες εξαγγελίες. «Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δις. Πως θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;», είπε ο κ. Φίλης.

Ο κ. Φίλης άσκησε κριτική και στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως «Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει ΔΝΤ» και πρόσθεσε:. «Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει», για να συμπληρώσει πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. "Κάνουμε ό,τι μπορούμε" θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε, ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι.

Τέλος, ο κ. Φίλης ζήτησε άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρόκειται για τον συγγενέστερο σύμμαχο «έστω και αν βρομάει». «Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε της πρόταση Φώφης για τον ΔΟΛ. Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, αυτή τη μπαρούφα ποιος την είπε», είπε ο κ. Φίλης.



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=578688&catID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.