Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας από Βρυξέλλες: «Πρέπει να ενταχθούμε το συντομότερο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»

βρυξελλες
Στις συνομιλίες που είχε με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Έθεσα σε όλους τους συνομιλητές μου (Μέρκελ, Ολάντ) την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από όλες τις πλευρές», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Εμείς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «τηρούμε τις υποχρεώσεις, έχουμε θετικά νέα, καθώς επιστρέφουμε σε συνθήκες ανάπτυξης. Χρειάζεται ένα ισχυρό σήμα στην επενδυτική κοινότητα που δεν μπορεί να δοθεί με συνεχείς καθυστερήσεις. Πρέπει να ενταχθούμε το συντομότερο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ώστε η Ελλάδα να γίνει πόλος επενδύσεων».
«Πιστεύω ότι οι συνομιλητές μου κατανόησαν την ανάγκη, υπογράμμισε. Πιστεύω ότι κανείς δεν επιθυμεί νέες αναταράξεις στην Ευρώπη ενόψει και μιας κρίσιμης εκλογικής χρονιάς για πολλές ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θεωρεί πως «είναι εφικτό μέχρι το Eurogroup του Δεκέμβρη να έχουμε θετικές αποφάσεις ώστε είτε μέχρι το τέλος του χρόνου είτε στις αρχές της επόμενης χρονιάς η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».
«Αυτό περιμένει η επενδυτική κοινότητα για να διαπιστώσει ότι η κρίση είναι πίσω μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.