Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Κ. Μίχαλος

Ζητά περισσότερες φοροελαφρύνσεις και επισημαίνει ότι η φοροδοτική ικανώτητα πολιτών και επιχειρήσεων βρίσκεται στο ναδίρ.

Την ελπίδα να υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού, κυρίως σε ότι αφορά στο σκέλος των φοροελαφρύνσεων, εκφράζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Όπως αναφέρει, «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει, για το 2015, επιστροφή στην ανάπτυξη, με ρυθμό 2,9%, μετά από έξι χρόνια ύφεσης». 

«Δυστυχώς όμως», συμπληρώνει, «στο προσχέδιο δεν προβλέπεται η μείωση, έστω και σταδιακά, των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, ενώ για μία ακόμη χρονιά είναι ανεπαρκείς οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρεται στις αισιόδοξος οι προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού για την αύξηση των εσόδων, τονίζοντας πως «αυτές στηρίζονται κυρίως στην άμεση και έμμεση φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων και στην πάταξη της φοροδιαφυγής».











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.