Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Νέα φάρμακα περιορίζουν την απώλεια όρασης

Με τα νεότερα δεδομένα για τις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, ασχολήθηκαν οι παρευρισκόμενοι σε… πανευρωπαϊκό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο.

Στο συνέδριο παρουσιάσθηκαν νέα δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι τα ενέσιμα φάρμακα κατά του αυξητικού παράγοντα του αγγειακού ενδοθηλίου βελτιώνουν σημαντικά την όραση των ασθενών με σοβαρές παθήσεις του αμφιβληστροειδους, οι οποίες σχετίζονται με την ηλικία.

«Με τα νεότερα δεδομένα μπορούμε να πούμε ότι περιορίζοντας τα συμπτώματα, περιορίζουμε τις βλάβες και αποτρέπουμε την τύφλωση. Είναι συμπτωματική αγωγή, δεν μπορείς να σταματήσεις την εξέλιξη της νόσου. Όμως, μπορούμε να την σταθεροποιήσουμε, ώστε να μην χάνεται η όραση. Οι ασθενείς μπορούν να δουν καλύτερα και αυτό είναι το ζητούμενο. Κάποιοι δεν χρειάζεται να σταματήσουν να εργάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χ. Αγκοστίνι, ειδικός σε παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

Οι νεότερες θεραπείες που χορηγούνται ανά διαστήματα με ενέσιμη μορφή στον οφθαλμό αποδεικνύονται σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τονίζουν οι ειδικοί, πιο αποτελεσματικές ακόμη και από την επεμβατική χρήση των λέιζερ. Νεώτερα δεδομένα που παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο δείχνουν ότι τα φάρμακα νέας γενιάς μπορούν, σε συνδυασμό με στενή παρακολούθηση τους ασθενούς, να περιορίσουν ακόμη κατά 90% την απώλεια όρασης και κατ’ επέκταση την τύφλωση.









Περισσότερα στο http://www.drlist.gr/Article/1092/nea-farmaka-periorizoyn-tin-apoleia-orasis?p=1
Πηγή: valueofhealth.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.