Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Μακρόν: «Tίποτε δεν θα μας χωρίσει από τις ΗΠΑ» -Εντυπωσιασμένος ο Τραμπ από την παρέλαση


Πραγματοποιήθηκαν επίσης υπερπτήσεις μαχητικών αεριωθουμένων και των δύο χωρών που συμβόλιζαν τη στρατιωτική συνεργασία στη Μέση Ανατολή και αλλού. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια μέρα συνομιλιών του Τραμπ με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μια περιοδεία των πρώτων κυριών στο Παρίσι και έναν δείπνο για τους τέσσερις σε εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ.
«Θαυμάσιο βράδυ με τον Πρόεδρο @EmmanuelMacron και την κα Μακρόν. Πήγαμε στον Πύργο του Άιφελ για δείπνο. Οι σχέσεις με τη Γαλλία ισχυρότερες παρά ποτέ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Με τις εκδηλώσεις θα ολοκληρωθεί μια επίσκεψη την οποία ο Μακρόν χρειαζόταν για να ενισχύσει τη θέση της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή – και η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο που έχει μείνει χωρίς πολλούς διεθνείς φίλους εξαιτίας της στάσης του στα θέματα του διεθνούς εμπορίου και της κλιματικής αλλαγής.
Ο Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης στην πατρίδα του μια έρευνα για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, φάνηκε χθες Πέμπτη να αφήνει ανοικτή την πόρτα για περισσότερες συνομιλίες για τη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία απέσυρε νωρίτερα φέτος τις ΗΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.