Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Άγρια κόντρα στην Βουλή για τον ορυμαγδό από τροπολογίες: ΕΝΦΙΑ, POS, φόροι και Άγιον Όρος


Με τις ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «πέρασε» το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει σειρά φορολογικών ζητημάτων.
Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους εξαιτίας του όγκου των υπουργικών τροπολογιών που έφθασαν μαζί με τις βουλευτικές τις 28, με συνέπεια να αποχωρήσουν ΝΔ, Ποτάμι και ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για ευτελισμό του Κοινοβουλίου. «Παρών» δήλωσε η Ένωση Κεντρώων, ενώ η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.
«Δεν είμαστε βιτσιόζοι ώστε να καταθέτουμε τόσες τροπολογίες. Λύνουμε ζητήματα και βελτιώνουμε την καθημερινότητα» ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε πίσω σε θέματα που μας φέρνουν έσοδα».
αποχώρησε από τη διαδικασία και η ΝΔ, καταγγέλλοντας ότι οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής έφτασαν τις 35. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατήγγειλε «σωρεία των τροπολογιών, κακή νομοθέτηση και ασέβεια στην κοινοβουλευτική διαδικασία» και κατέθεσε για τα πρακτικά της Βουλής τις δύο επιστολές του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίες απευθύνει έκκληση για τη διαφύλαξη του κύρους του κοινοβουλίου. «Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εννέα άρθρα για την ενσωμάτωση οδηγίας και άλλα είκοσι άρθρα που προστέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Είδαμε από χθες σωρεία τροπολογιών-σχεδόν ανά δέκα λεπτά κατατίθεντο τροπολογίες- που έχουν φθάσει περίπου τις 35 τροπολογίες μαζί με εκείνες που είχαν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο» είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.