Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Φαν Νίκερκ: "Δεν με σεβάστηκαν"



Ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του μετά τον τελικό των 200μ. ξέσπασε σε κλάματα και έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του. (VIDEO)

Τα όσα έγιναν με τον Ισάακ Μακβάλα και τη μη συμμετοχή του στον τελικό των 400μ. φαίνεται ότι επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον Γουέιντ Φαν Νίκερκ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνισαν ότι η IAAF με την απαγόρευση στον 30χρονο σπρίντερ από την Μποτσουάνα, ευνόησε τον Νοτιοαφρικανό.
Όλα αυτά για έναν αθλητή ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του και είναι κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ.
Ο Φαν Νίκερκ πήγε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με ένα όνειρο. Να γίνει ο πρώτος μετά τον Μάικλ Τζόνσον ο οποίος θα κάνει το νταμπλ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίρνοντας τη νίκη τόσο στα 200μ. όσο και στα 400μ. κάτι που είχε κάνει ο σπουδαίος Αμερικανός το 1995 στο Γκέτεμποργκ.
Ο Γκουλίεβ του στέρησε την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ονείρου αφού τον νίκησε στα 200μ. και αμέσως μετά ο Νοτιοαφρικανός λύγισε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο BBC δεν πρόλαβε να απαντήσει στην πρώτη ερώτηση που του έγινε και ξέσπασε σε λυγμούς.
Μετά από λίγα λεπτά που συνήλθε τόνισε αρχικά: "Αισθάνομαι ότι δούλεψα σκληρά για σήμερα. Τα έδωσα όλα. Έχω αποδείξει ξανά και ξανά ότι αξίζω όσα έχω πετύχει. Είμαι περήφανος που σήμερα βγήκα και έδωσα μία καλή μάχη. Θεωρώ ότι αυτή είναι μόνο η αρχή των όσων μπορώ να πετύχω".
Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για το πως αισθάνεται είπε: "Δουλεύω τόσο σκληρά όσο κάθε άλλος που τρέχει σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχω δείξει σε όλους σεβασμό. Θεωρώ ότι δεν με σεβάστηκαν όσο θα έπρεπε μετά τον τελικό των 400μ. Είμαι περήφανος που αγωνίστηκα σήμερα".
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την επίσημη σελίδα του BBC στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.