Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Θανάσης Αντετοκούνμπο: "Δεν θα βάλουμε ταβάνι σε αυτή την Εθνική"




Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρίσκεται για δεύτερο σερί καλοκαίρι στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Την πρώτη... κρυάδα την πήρε πέρυσι στο προολυμπιακό του Τορίνο, με αποτέλεσμα φέτος να δείχνει σαφώς πιο έτοιμος. Αν και το να εμφανιστεί "έτοιμος" δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα για αυτόν.

Μιλώντας στο Sport24, ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ έδειξε ότι είναι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που έχει μπροστά η ομάδα, παίρνοντας πάντως τα πράγματα βήμα-βήμα. Για αυτό ξεκίνησε με το τι έγινε στο Καρπενήσι τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας και ότι όλα πήγαν καλά. "Είμαστε μια χαρά. Κάνουμε προπόνηση κάθε μέρα και ανακαλύπτουμε ο ένας τον άλλο. Βρισκόμαστε σε φάση που μαθαίνουμε ο ένας το στυλ του άλλου, μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί".
Πώς αισθάνεται όμως ο ίδιος σε σχέση με πέρυσι όταν ήταν λιγάκι ψαρωμένος επειδή ήταν η πρώτη παρουσία του στην Εθνική; "Ξέρω περισσότερο τα παιδιά σε σχέση με πέρυσι. Γενικώς πιστεύω ότι σε αυτή την διοργάνωση η ομάδα θα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο σε επίπεδο χημείας. Όλα τα παιδιά είμαστε κοντά σε ηλικία, παίζουμε σκληρά και θέλουμε να διακριθούμε βοηθώντας ο ένας τον άλλο"
Η φετινή Εθνική ομάδα αναμένεται να παίξει ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού από αυτό που μας έχει συνηθίσει. Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και του Θανάση και πολλών ακόμα καλών αθλητών ευνοεί αυτή την λογική. Και ο γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού δείχνει να συμφωνεί με αυτό, αν και προτιμά να σταθεί σε κάτι άλλο: "Το γρήγορο στυλ παιχνιδιού μας ταιριάζει, όχι μόνο σε εμένα και τον Γιάννη αλλά και σε όλα τα παιδιά. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, από τις επιθέσεις των 10 δευτερολέπτων μέχρι οτιδήποτε άλλο, είναι να αποκτήσει η ομάδα μία δική της ταυτότητα. Να ξέρει ότι τα επόμενα χρόνια θα παίζει μπάσκετ με έναν συγκεκριμένο τρόπο."
Όσο για το αν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει; "Δε μπαίνω σε αυτή την λογική. Δεν με προβληματίζει κάτι. Ξέρω ότι πολλοί παίκτες είμαστε ουσιαστικά ακόμα rookies και δεν έχουμε πολλές παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Συνήθως όμως αυτοί που είναι rookies έχουν περισσότερη όρεξη να διακριθούν και να βοηθήσουν την ομάδα".
Αντί επιλόγου, μία ερώτηση που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να απαντήσει καλύτερα από τον καθένα: Ποιο είναι το ταβάνι της Εθνικής Ανδρών και, αλήθεια, χρειάζεται να μπει ταβάνι; "Ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό. Ποτέ δεν έχω βάλει ταβάνι στους στόχους μου και δεν θα το κάνω ούτε στην Εθνική. Το να βάζεις ταβάνι είναι σαν να βάζεις όρια στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει αυτό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θα παλέψουμε και όπου μας βγάλει".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.