Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Λονδίνο 2017: "Αντίο" από Μο Φάρα με χρυσό



Το τελευταίο μετάλλιο του Μο Φάρα στα 10.000μ. μεγάλης διοργάνωσης ήταν ξανά χρυσό, αφού ο 34χρονος πρωταθλητής διατήρησε τα σκήπτρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Μο Φάρα υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στο Πεκίνο και στην -κατά δήλωσή του- τελευταία κούρσα του στα 10.000μ. σε μεγάλη διοργάνωση, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο της δεύτερης πατρίδας του.
Ο πολιτογραφημένος Βρετανός έκανε τη γνωστή κούρσα... ελέγχου των αντιπάλων στα 3/4 της διαδρομής, όταν άρχισε να ανεβαίνει και να μπαίνει στο γκρουπ των προπορευομένων.
Ο Κενυάτης Πολ Τανούι που ήταν επικεφαλής έθεσε έναν γρήγορο ρυθμό, αλλά ο Φάρα δεν είχε πρόβλημα να τον ακολουθήσει, όπως επίσης ο Κενυάτης Μπένταν Μουτσίρι και ο Τζόσουα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα.
Στους δύο τελευταίους γύρους ο 34χρονος Φάρα έκανε την επίθεσή του, πήρε την πρωτοπορία και παρά τις προσπάθειες του Τσεπτεγκέι, δεν είχε αντίπαλο στην τελική ευθεία, τερματίζοντας σε χρόνο 26:49.51, τον καλύτερο για το 2017.
Αυτό ήταν το 6ο χρυσό του Φάρα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, σε 5.000μ. και 10.000μ., ενώ έχει άλλα 5 σε Ευρωπαϊκά και 4 σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το αργυρό μετάλλιο κατέληξε στον Τσεπτεγκέι με 26:49.94, ενώ το χάλκινο στον τρίτο και του 2015, Τανούι.
Photo credits: AP Photo/David J. Phillip

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.