Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ακυρώθηκε η συνεργασία Sauber - Honda

Επιμέλεια:


Ακουγόταν στα paddock από πριν το βρετανικό Grand Prix του Σίλβερστοουν και τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν φήμη αλλά πραγματικότητα. Η συνεργασία της Sauber με τη Honda για την παροχή μονάδων ισχύος από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 και μετά, ακυρώθηκε!

«Είναι ατυχές που καλούμαστε να μη προχωρήσουμε σε συνεργασία με τη Honda αυτή την περίοδο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για στρατηγικούς λόγους και με γνώμονα το μέλλον της Sauber F1. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Honda και τους ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον τους στη Formula 1», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο νέος επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Frédéric Vasseur.
Από την πλευρά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Masashi Yamamoto, έκανε λόγο για αλλαγή πλεύσης της Sauber από τη στιγμή που απομακρύνθηκε η Monisha Kaltenborn.
«Είχαμε χτίσει μία πολύ καλή σχέση με τη Sauber και ανυπομονούσαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2018 όντας συνεργάτες. Ωστόσο, ύστερα από συζητήσεις που είχαμε μετά τις διοικητικές αλλαγές στην ομάδα, αποφασίσαμε από κοινού να ακυρώσουμε το project καθώς είχαμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις της συνεργασίας», είπε ο Ιάπωνας.
Μένει να δούμε αν η Sauber θα επεκτείνει την υπάρχουσα συμφωνία με τη Ferrari (η οποία όμως φέτος αφορά παροχή υβριδικών μηχανών προδιαγραφών 2016) ή αν θα αλλάξει στρατόπεδο. Όσο για τη Honda, μένει με μοναδικό συνεργάτη της McLaren, που ως γνωστόν επιθυμεί διακαώς να δώσει τέλος στην προβληματική μεταξύ τους συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.