Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Εβδομάδα εξελίξεων στην ΑΕΚ

Επιμέλεια:


Με την προετοιμασία της ΑΕΚ να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σε περίπου τρεις εβδομάδες, στην "Ένωση" αναμένεται να πάρουν άμεσα σημαντικές αποφάσεις για την στελέχωση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Τι ισχύει με τις περιπτώσεις των Μέινορ, Ελόνου και του ξένου πάουερ φόργουορντ.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να "πιέζει" σιγά-σιγά πλέον την ΑΕΚ. Με την προετοιμασία της ομάδας να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου, οι "κιτρινόμαυροι" ξέρουν ότι πρέπει να "ανεβάσουν στροφές" στον τομέα των μεταγραφών, αφού υπάρχουν αρκετά ανοιχτά θέματα. Για αυτό ακριβώς και είναι πολύ πιθανό αυτή η εβδομάδα να είναι καθοριστική.

Την δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται στην αναζήτηση τριών ξένων, εκτός αν προκύψει κάποια πρόταση για τον Μάικλ Ντίξον ή παρθεί απόφαση να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός ο Έντιν Άτιτς: Οι "κιτρινόμαυροι" λοιπόν ψάχνουν για έναν πόιντ γκαρντ, έναν πάουερ φόργουορντ και έναν σέντερ. Αυτά όμως δεν είναι και τα μοναδικά ανοιχτά θέματα στην "Ένωση", η οποία χρειάζεται τουλάχιστον έναν ακόμα Έλληνα σέντερ και ίσως έναν ακόμα Έλληνα περιφερειακό.
Στο θέμα του ξένου πόιντ γκαρντ, ο Έρικ Μέινορ φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Έχει γίνει μία πρώτη επαφή, η διάθεση είναι θετική, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει εξέλιξη. Όσον αφορά τις δύο θέσεις μέσα στην ρακέτα, το όνομα του Ντελρόι Τζέιμς για την θέση του πάουερ φόργουορντ είναι ένα από αυτά που έχουν ξεχωρίσει (χωρίς πάντως να έχει προχωρήσει ιδιαίτερα η υπόθεση), ενώ μετά την στασιμότητα που παρατηρήθηκε στην υπόθεση του Κάντι Λαλέιν για την θέση του σέντερ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει πρόταση ανανέωσης στον Τσινεμέλου Ελόνου. Έχει προταθεί και ο Κένι Χολ - ο οποίος την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στον Κόροιβο και τη Νίμπουργκ - με την περίπτωσή του ωστόσο να αποτελεί εξ αρχής εναλλακτική λύση αν "χαθούν" οι πρώτοι στόχοι.
Όσον αφορά το θέμα του Έλληνα σέντερ, ο Δημήτρης Μαυροειδής συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πολλές πιθανότητες παραμονής, χωρίς ωστόσο και η περίπτωσή του να έχει προχωρήσει ιδιαίτερα, ενώ αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα δύσκολα θα παραμείνει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Τέλος, στο θέμα του Έλληνα περιφερειακού, έχει γίνει μία προσέγγιση στον Στράτο Περπέρογλου, ωστόσο προς το παρόν οι απαιτήσεις του έμπειρου φόργουορντ είναι πιο υψηλές από αυτές που μπορεί να καλύψει η ΑΕΚ.
Όπως και να έχει, στην ΑΕΚ ξέρουν ότι πρέπει να αρχίσουν να κινούνται πιο έντονα στο μεταγραφικό παζάρι. Κι αυτό γιατί την δεδομένη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας ανήκουν οι εξής: Βασίλης Ξανθόπουλος, Ντούσαν Σάκοτα, Μάικλ Ντίξον, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Έντιν Άτιτς, Κέλσι Μπάρλοου, Γιώργος Τσαλμπούρης, Διονύσης Σκουλίδας, Δημήτρης Μωραϊτης, Μιχάλης Καμπερίδης, Νίκος Καμαριανός. Όταν ξεκινήσει μάλιστα η προετοιμασία είναι πολύ πιθανό η "Ένωση" να έχει αρκετές απουσίες, αφού οι Ντίξον (Γεωργία), Λαρεντζάκης (Ελλάδα) και Άτιτς (Βοσνία) βρίσκονται αυτή την στιγμή στις προετοιμασίες των Εθνικών τους ομάδων, είναι πιθανό να δωθούν μερικές ημέρες ξεκούρασης στον Μωραϊτη, ο οποίος αυτή την περίοδο αγωνίζεται με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβακίας, ενώ ανοιχτό παραμένει και το θέμα του Σκουλίδα, που ίσως παραχωρηθεί δανεικός.
Είναι δεδομένο βέβαια ότι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας μαζί με την ανδρική ομάδα θα βρίσκονται και κάποια παιδιά από την εφηβική ομάδα, (ίσως ο Χατζηδάκης και ο Γκουαλτιέρι και κάποια παιδιά ακόμα), αλλά όπως γίνεται σαφές είναι απαραίτητο για τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην διάθεσή του για να μπορέσει να δουλέψει όπως θέλει ενόψει της νέας σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.