Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Τροπολογία για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών

Λύση για τις τράπεζες που κατέχουν προνομιούχες μετοχές από το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών το 2008 με τον νόμο του Γ. Αλογοσκούφη δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία την οποία κατέθεσε το υπ. Οικονομικών στη Βουλή, καθώς η διάρκεια κατοχής των προνομιούχων αυτών έληγε στο τέλος του 2017. Προνομιούχες μετοχές κατέχει σήμερα η Eurobank.

Με την έκδοση προνομιούχων μετοχών τις οποίες αναλαμβάνει το Δημόσιο παρέχεται στα πιστωτικά ιδρύματα η δυνατότητα, μετά την πάροδο της πενταετίας, να τις εξαγοράσουν, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της εποπτικής αρχής, συνολικά ή εν μέρει, είτε με μετρητά είτε με έκδοση άλλων κεφαλαιακών μέσων (ομολόγων) ίσης αξίας, είτε με συνδυασμό των δύο αυτών τρόπων.

Καθορίζονται επίσης οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα παραπάνω κεφαλαιακά μέσα, ο τρόπος λήψης της απόφασης από τη Γενική Συνέλευση και η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τράπεζας στην περίπτωση εξαγοράς με ανταλλαγή κεφαλαιακών μέσων.Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/700978/tropologia-gia-tis-pronomiouhes-metohes-ton-trapezon/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου