Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αλ. Φλαμπουράρης στον ΣΕΤΕ: «Η ελληνική οικονομία αρχίζει να κινείται»

ις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του ειδικού χωροταξικό σχεδίου για τον τουρισμό, το οποίο ζητούν μετ' επιτάσεως οι τουριστικοί φορείς ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στον κλάδο, έχει εκκινήσει το κυβερνητικό επιτελείο.
Αυτό επεσήμανε απόψε κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου του 16ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφέροντας επιπλέον ότι «το συνέδριο πραγματοποιείται σε μία συγκυρία κατά την οποία η οικονομία της χώρας έχει αρχίσει να κινείται». Ο ίδιος επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα από την Αθήνα (σ.σ. αλλά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ ειδικά για τον τομέα του τουρισμού εξήρε την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ειδικά όσον το ειδικό χωροταξικό του τουρισμού ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι τα αποτελέσματα από τις νέες πρωτοβουλίες θα φανούν σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, γεγονός πάντως το οποίο, λαμβανομένης υπόψη και της ελληνικής ...εμπειρίας, δε σημαίνει ότι οι νέες ρυθμίσεις θα μπορούν να ενεργοποιηθούν και άμεσα.
Ο κ. Φλαμπουράρης ζήτησε επιπλέον από τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, ο οποίος έχει αυτή την στιγμή ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία λόγω της συνεχούς ανόδου των τελευταίων ετών, να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να επεκταθούν τα οφέλη και σε άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και τους εργαζόμενους.
Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς, μέσω του γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ κ. Ηλία Κικίλια φαίνεται να διατηρούν το θετικό momentum για τον ελληνικό τουρισμό και για το 2018, εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές στο γενικότερο σκηνικό και διατηρηθούν οι συνθήκες ως έχουν σήμερα. Υπό αυτές ακριβώς τις προϋποθέσεις ο αριθμός των διεθνών αφίξεων μπορεί να φθάσει κατά την επόμενη χρονιά τα 30 εκατομμύρια.
Για την στρατηγική και το ρόλο της Marketing Greece μίλησε η κ. Ιωάννα Δρέττα, γενική διευθύντρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, η οποία, σε επίπεδο προώθησης και επικοινωνίας, υλοποιεί σχέδιο ένταξης της αγροδιατροφής και του πολιτισμού στις καμπάνιες που θα εκτελέσει. Η ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί το φιλόδοξο σχέδιο του κλάδου αυτή την στιγμή για μια ουσιαστική διασύνδεση τομέων, όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει ο ελληνικός τουρισμός μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.