Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Δοκιμές Hungaroring (in-season) – πρωινό 2ης ημέρας – Ταχύτερος ο Vettel, 7ος ο Kubica



Ο Robert Kubica της Renault έθεσε τον έβδομο πιο γρήγορο χρόνο στο τελευταίο πρωινό των δοκιμών μετά το Grand Prix της Formula 1 στην Ουγγαρία, αφού ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Sebastian Vettel έθεσε το ρυθμό.
Ο 32 ετών Kubica, συμμετείχε στην πρώτη του δοκιμή με ένα σύγχρονο F1 αυτοκίνητο, καθώς η καριέρα του διακόπηκε από μια συντριβή που συνέβη πριν από εξίμιση χρόνια.
Οι επιδόσεις του την Τετάρτη στο Hungaroring θεωρούνται κρίσιμες για να καθοριστεί αν μπορεί να επιστρέψει στη F1 το 2018.
Ο Πολωνός άφησε τα πιτ μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της οκτάωρης περιόδου, ολοκληρώνοντας έναν γύρο εξόδου πριν επιστρέψει στο γκαράζ.
Ακολούθησε ένας δεύτερος γύρος πριν τελειώσει ο πρώτος αγωνιστικός γύρος της ημέρας – με ένα 1:24.299δ στα supersofts.
Βελτιώθηκε σε κάθε γύρο εκ των πέντε γύρων που έκανε πριν φτάσει έναν καλύτερο χρόνο στο 1:22.701δ.
Ο Kubica βελτιώθηκε σε κάθε ένα από τα τέσσερα επόμενα σετ γύρων, το τελευταίο του οποίου κράτησε 11 γύρους με συνεπής χρόνους, για να μειωθεί σε 1:20.255δ.
Ο Πολωνός πήγε τέταρτος πιο γρήγορος στην έβδομη εξόρμησή του, χρησιμοποιώντας τα supersofts, αφήνοντας τον 2.557δ πίσω από το ρυθμό.
Ακολούθησαν δύο ακόμα διαδρομές, πριν από ένα τελευταίο πακέτο 15 γύρων, όπου ήταν συνεχώς στα χαμηλά έως τα μεσαία 1:21δ, λίγο πριν το μεσημεριανό διάλλειμα φτάσει το σύνολό του σε 74.
Αυτό ήταν κάτι περισσότερο από μια απόσταση αγώνα στο Hungaroring, αν και σε 10 stints.
Ο Vettel ολοκλήρωσε λίγο περισσότερο από δύο ώρες τρεξίματος πριν αφήσει το αυτοκίνητο όπως είχε προγραμματιστεί, έτσι ώστε η Ferrari να μπορέσει να κάνει ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο για τον Kimi Raikkonen όπου βγήκε στη πίστα την τελευταία ώρα.
Ο Vettel ολοκλήρωσε 40 γύρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θέτοντας τον ταχύτερο χρόνο του πρωινού με 1:17.124δ στα supersofts, 1.113δ πιο γρήγορα από τον Raikkonen στην τρίτη θέση.
Ο Lando Norris, ο οποίος οδηγεί για την McLaren στην Ουγγαρία ως μέροςυ του βραβείου του για το BRD McLaren Autosport 2016, ήταν ο δεύτερος πιο γρήγορος, 0.770δ από το ρυθμό στα ultrasofts.
Ο Carlos Sainz, που έτρεξε επίσης στα ultrasofts, ήταν τέταρτος, προτού να παραδώσει το αυτοκίνητο στον συμπαίκτη του στη Toro Rosso, Daniil Kvyat το απόγευμα.
Ο Lucas Auer, οδηγός της Mercedes στο DTM, έτρεξε τα ultrasofts για να φτάσει στη πέμπτη θέση για την Force India, δύο δέκατα μπροστά από George Russell του GP3, που συμμετείχε στη δεύτερη διαδοχική ημέρα δοκιμών για την Mercedes.
Ο Pierre Gasly της Red Bull ήταν όγδοος, με τον πρωταθλητή της Formula 2 Luca Ghiotto, ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο της F1, ένατο στη Williams μπροστά από τον οδηγό ανάπτυξης της Haas, Santino Ferrucci.
Ο junior της Honda F1, Nobuharu Matsushita, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα sprint στην Ουγγαρία, έτρεξε στη δοκιμή για πρώτη φορά με μονοθέσιο F1 με την Sauber.
Η σύνοδος είχε μία κόκκινη σημαία στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου, με τον Norris να μην επιστρέφει στα pits.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.