Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Δοκιμές Hungaroring (in-season) – πρωινό 1ης ημέρας – Ταχύτερος ο Vandoorne



Ο Stoffel Vandoorne της McLaren ήταν για λίγο ταχύτερος του Charles Leclerc της Ferrari για να αναδειχτεί ο πιο γρήγορος το πρώτο πρωινό δοκιμών στη πίστα της Ουγγαρίας.
Ο Vandoorne ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων κατά το τέλος της δεύτερης ώρας όταν κατέγραψε το 1:19.402δ, νικώντας τον Valtteri Bottas – ο οποίος εκτελεί δοκιμές ελαστικών του 2018 για την Pirelli – κατά 0.021δ.
Ο Βέλγος έπειτα εδραίωσε τη θέση του με 1:19.040δ λίγο αργότερα, το οποίο ακολούθησε ένα 1:18.550δ στις αρχές της τρίτης ώρας.
Με περίπου μία ώρα και 15 λεπτά πριν από το διάλειμμα, ο πρωτοπόρος της F2, Leclerc, κάνοντας την πρώτη του δοκιμή στο αυτοκίνητο της Ferrari του 2017, ανέκαμψε από ένα τετακέ που είχε πιο νωρίς, για να βρεθεί 0.087δ πίσω από τον Vandoorne με 1:18.463δ χρησιμοποιώντας τα supersoft ελαστικά .
Μετέπειτα ο χρόνος βελτιώθηκε από τον Vandoorne με μισή ώρα να απομένει, με 1:18.370δ με τα supersofts βάζοντας τη McLaren 0.093δ μπροστά, προτού σταματήσει στην πίστα και προκαλέσει μια περίοδο κόκκινης σημαίας.
Πίσω από τον Leclerc, ο Bottas ήταν τρίτος ταχύτερος, 1.053 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Vandoorne αλλά ολοκληρώνοντας τους περισσότερους γύρους οποιουδήποτε οδηγού με 71.
Ο Lance Stroll, αναπληρώνοντας τον Felipe Massa στη Williams, ήταν τέταρτος, 1.496δ μακριά από το ρυθμό, ακολουθούμενος από τον Nikita Mazepin της Force India με επιπλέον 0.044δ πίσω. Ο Ρώσος παραδίδει τον Lucas Auer για σήμερα το απόγευμα.
Στο ντεμπούτο του σε δοκιμή F1, από το GP3, ο George Russell, ολοκλήρωσε 54 γύρους για τη Mercedes στην πορεία του για τον έκτο καλύτερο χρόνο του πρωινού, η καλύτερη προσπάθειά του 1.823δ πίσω από τον Vandoorne.
Ο Nicholas Latifi ήταν έβδομος για τη Renault, ακολουθούμενος από τον junior της Haas, Santino Ferrucci και τον Max Verstappen, του οποίου η Red Bull πέρασε μεγάλο μέρος του πρωινού στο γκαράζ με αναφερόμενο πρόβλημα κινητήρα.
Ο Ολλανδός τελικά πάτησε στην πίστα στην τέταρτη ώρα, αλλά με την διακοπή του Vandoorne ολοκλήρωσε μόνο 11 γύρους και κατέληξε 3,6δ πίσω από το ρυθμό.
Οι άλλοι δύο της F2, Sean Gelael (Toro Rosso) και Gustav Malja (Sauber) ολοκλήρωσαν τον πίνακα των χρόνων, με τον Gelael να προκαλεί μια μακρά περίοδο κόκκινης σημαίας όταν το αυτοκίνητό του σταμάτησε στη πίστα μετά από ένα γύρισμα για τον Ινδονήσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.