Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Δοκιμές Hungaroring (in-season) – 1η ημέρα – Στην κορυφή ο Leclerc με τη Ferrari



Ο νεαρός οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc πέρασε τον Stoffel Vandoorne για τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη μέρα των δοκιμών μετά το Grand Prix της Formula 1 στο Hungaroring.
Ο ηγέτης του πρωταθλήματος της Formula 2 χρησιμοποίησε το μαλακό ελαστικό της Pirelli για να κάνει το 1:17.746δ στα τελευταία λεπτά της οκτάωρης περιόδου, και ήταν 0.088δ πιο γρήγορος από τον Vandoorne της McLaren.
Ο Vandoorne, ο οποίος έθεσε το σημείο αναφοράς το πρωί, αλλά σταμάτησε νωρίς με ένα μηχανικό πρόβλημα, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του απογεύματος στο γκαράζ.
Αλλά βγήκε στο τελευταίο μέρος της περιόδου, με την ομάδα να ελπίζει να συγκεντρώσει δεδομένα για μια σειρά από νέα μέρη και έθεσε τον καλύτερο γύρο του στα ultrasoft ελαστικά.
Ο Valtteri Bottas, ο οποίος διεξήγαγε δοκιμές ελαστικών για τη Pirelli, ήταν τρίτος, με 0,986 δευτερόλεπτα πίσω, καθώς έφτασε τους περισσότερους γύρους, 155.
Ο George Russell του GP3 ολοκλήρωσε την πρώτη του δοκιμή της F1 με τον τέταρτο πιο γρήγορο χρόνο, βελτιώνοντας την πρωινή του προσπάθεια κατά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο και φτάνοντας πάνω από 100 γύρους.
Ο Lance Stroll, αναπλήρωσε τον Felipe Massa στη Williams, και ήταν πέμπτος με συνολικά 137 γύρους και 2,1 δευτερόλεπτα πίσω, ακολουθούμενος από τον Nikita Mazepin της Force India.
Ο πρωτοπόρος της Mercedes στο DTM, Lucas Auer, ανέλαβε καθήκοντα οδήγησης στην Force India το απόγευμα και κατέληξε στην ένατη πιο γρήγορη θέση.
Ο Nicholas Latifi, ο οποίος θα παραδώσει τη Renault στο Robert Kubica για την Τετάρτη, ήταν στην έβδομη για τη Renault.
Ο Sean Gelael της Toro Rosso, ο οποίος είχε λίγους γύρους το πρωί λόγω προβλήματος, ανέκαμψε το απόγευμα, όταν επικεντρώθηκε σε μεγαλύτερες διαδρομές και δοκίμασε νέα στοιχεία ανάπτυξης, κατέλειξε όγδοος.
Ο junior οδηγός της Haas, Santino Ferrucci κατέληξε 10ος πιο γρήγορος, μπροστά από τον Max Verstappen της Red Bull, ο οποίος βελτίωσε τον πρωινό του χρόνο κατά 1,4 δευτερόλεπτα, με τον Gustav Malja να τελειώνει ως ο πιο αργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.