Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μαδούρο: Σώσαμε τον στρατό από «τρομοκρατική επίθεση»

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι ματαίωσε σήμερα «τρομοκρατική επίθεση» κατά στρατιωτικής βάσης, μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει άνδρες με στρατιωτική περιβολή να δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ανταρσία κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Τα ξημερώματα, τρομοκράτες εισέβαλαν στο Φορτ Παραμακάι στη Βαλένσια», σε απόσταση 180 χιλιομέτρων βόρεια του Καράκας, και επετέθησαν κατά των στρατιωτικών, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης.

Επτά άτομα συνελήφθησαν και «δίνουν πληροφορίες», δήλωσε από την πλευρά του ο στρατηγός Ρεμίγιο Σεμπάγιος.

Το βίντεο που φέρεται να έχει γυριστεί σε μονάδα τεθωρακισμένων της Βαλένσια κυκλοφορούσε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλά μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας. Εδειχνε έναν άνδρα που παρουσιαζόταν ως αξιωματικός να αναγγέλλει «νόμιμη ανταρσία κατά της φονικής τυραννίας του Νικολάς Μαδούρο».

«Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, είναι μία πολιτική και στρατιωτική πράξη για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης», έλεγε ο άνδρας που παρουσιάσθηκε ως λοχαγός Χουάν Καγουαριπάνο, περιστοιχισμένος από 15 άνδρες με στολές παραλλαγής, ορισμένοι από τους οποίους οπλοφορούσαν.

«Απαιτούμε τον άμεσο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και ελεύθερες εκλογές», έλεγε ο άνδρας.

 
«Απόλυτη ομαλότητα»
Σημαντικός πυλώνας της τσαβικής εξουσίας, ο ισχυρός στρατός της Βενεζουέλας έχει αγνοήσει μέχρι στιγμής τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να προσχωρήσει στο κίνημα διαμαρτυρίας, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 125 ανθρώπων από τις αρχές του Απριλίου.
«Απόλυτη ομαλότητα επικρατεί στις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες της χώρας», διαβεβαίωσε μέσω του Twitter ο Ντιοσντάντο Καμπέγιο, σύμφωνα με το οποίο «όσοι ονειρεύονται το αντίθετο θα βρουν απέναντί τους το ηθικό του εθνικού μπολιβαριανού στρατού».



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/703375/panigurizei-o-madouro-sosame-ton-strato-apo-tromokratiki-epithesi/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.