Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Απονομή σε Γκάτλιν και Μπολτ με ελάχιστες... αποδοκιμασίες



Τζάστιν Γκάτλιν και Γιουσέιν Μπολτ παρέλαβαν τα μετάλλιά τους για τα 100μ. από τον Σεμπάστιαν Κόε, αυτήν τη φορά με ελάχιστες αποδοκιμασίες για τον Αμερικανό "χρυσό" πρωταθλητή (video+photos).

Η ώρα της απονομής έφτασε για τον Γιουσέιν Μπολτ, αλλά για πρώτη φορά μετά από το 2007, ο ίδιος δεν ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η θέση αυτή ανήκε στον Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στην τελετή απονομής, για πρώτη φορά, πιο ψηλά από τον μεγάλο αντίπαλό του όλα αυτά τα χρόνια.
Η απονομή ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 22:00 ώρα Ελλάδας, ωστόσο υπό τον φόβο έντονων αποδοκιμασιών από το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως συνέβη καθ' όλη την παρουσία του Γκάτλιν στη διοργάνωση, αποφασίστηκε η τελετή να πραγματοποιηθεί λίγο πριν από την έναρξη των απογευματινών αγωνισμάτων της ημέρας, ώστε να υπάρχει λιγότερος κόσμος.
Μάλιστα, την απονομή πραγματοποίησε ένας θρύλος του βρετανικού αθλητισμού και πρόεδρος της IAAF, ο Σεμπάστιαν Κόε, χρυσός ολυμπιονίκης σε Μόσχα και Λος Άντζελες στα 1.500μ.
Όπερ και εγένετο, αφού ναι μεν ο Τζαμαϊκανός γνώρισε την αποθέωση όταν πάτησε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ναι μεν ο "αργυρός" Αμερικανός Κρίστιαν Κόουλμαν επιδοκιμάστηκε κι αυτός, ωστόσο και ο Γκάτλιν απόλαυσε το χειροκρότημα της μεγαλύτερης μερίδας του κοινού. Κόουλμαν και Μπολτ χειροκροτούσαν κι αυτοί από το βάθρο, δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στον Γκάτλιν, ο οποίος φανερά συγκινημένος, άκουσε μετά από 13 χρόνια και το χρυσό της Αθήνας τον αμερικανικό εθνικό ύμνο σε μεγάλη διοργάνωση για τα 100μ.
Ακολούθως, κάλεσε τους δύο συναθλητές του δίπλα του, ώστε να φωτογραφηθούν μαζί με τα μετάλλιά τους και εν τέλει αποχώρησε μαζί με τον Μπολτ, μέχρι ο Τζαμαϊκανός να τον αφήσει για να αποχαιρετήσει το κοινό.







Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader, Martin Meissner

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.