Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ινδία - Νεπάλ: Τουλάχιστον 94 νεκροί από τους μουσώνες που πλήττουν τις δύο χώρες

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχές των μουσώνων είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 94 ανθρώπων στο Νεπάλ και την Ινδία, όπου 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν σε γκρεμό.

Τα δυο λεωφορεία είχαν κάνει στάση χθες το βράδυ σε περιοχή της πολιτείας Χιμάτσαλ Πραντές, στη βόρεια Ινδία, όταν τόνοι βράχων και όγκοι νερού τα καταπλάκωσαν με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και καταλήξουν και τα δύο από τον δρόμο στον γκρεμό.

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν 47 σορούς σήμερα, ενώ λίγο μετά οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανεστάλησαν.
Σύμφωνα με τον Κρισάν Κουμάρ, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων στην Αρχή Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους.

«Αύριο το πρωί θα διεξαχθεί επιχείρηση έρευνας για να επιβεβαιώσουμε» ότι δεν υπάρχουν άλλοι νεκροί, σημείωσε ο ίδιος.
«Ωστόσο βάσει των πληροφοριών που διαθέτουμε όλες οι σοροί έχουν ανασυρθεί».

Η φονική κατολίσθηση συνέβη στην περιοχή Μαντί, σε απόσταση 431 χιλιομέτρων βόρεια του Νέου Δελχί σήμερα το πρωί, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.Πολλά σπίτια και κτίσματα καταπλακώθηκαν επίσης από τους όγκους λάσπης.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι έστειλε, με ανάρτησή του στο Twitter, τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

Απομακρύνουν τους τουρίστες με ελέφαντες

Στο γειτονικό Νεπάλ, τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες και «17 άνθρωποι αγνοούνται. Οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς το έργο τους όμως η στάθμη των υδάτων δεν έχει πέσει» δήλωσε ο Σάνκαρ Χάρι Ασχάριγια, επικεφαλής του εθνικού κέντρου διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών.

Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 53 νεκρούς και πολλούς δεκάδες αγνοούμενους.
Σε ολόκληρη την χώρα περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των μουσώνων που πλήττουν την περιοχή το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει πλημμυρίσει» δήλωσε ο Ράγκου Ραμ Μέχτα, κάτοικος του Σανσάρι, στο νότιο τμήμα, όπου 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
«Εκατοντάδες οικογένειες βρήκαν καταφύγιο σε σχολεία».

Στο εθνικό πάρκο Τσιτουάν, ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες που επισκέπτονται το Νεπάλ, οι αρχές μετέφεραν τους πελάτες των ξενοδοχείων σε δωμάτια υψηλότερων ορόφων, εξαιτίας των πλημμυρών.
Ο υπεύθυνος μιας ξενοδοχειακής μονάδας αφηγήθηκε ότι οι τουρίστες σκαρφάλωσαν πάνω στις πλάτες ελεφάντων για να μπορέσουν να φύγουν από την πληγείσα περιοχή, προς ασφαλέστερες τοποθεσίες, με στόχο να καταφέρουν τελικά να φθάσουν στο Κατμαντού.



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/705012/india-nepal-toulahiston-94-nekroi-apo-tous-mousones-pou-plittoun-tis-duo-hores/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.