Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Η Ντάουνιγκ Στριτ διαψεύδει ότι θα πληρώσει 40 δισ. ευρώ για το Brexit

Σε διάψευση των πληροφοριών ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πληρώσει 40 δισ. ευρώ για το Brexit προχώρησε το βράδυ της Κυριακής πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πηγή αυτή, μάλιστα, χαρακτήρισε τη φημολογία για το νούμερο αυτό ως «ανακριβή υπόθεση» διαψεύδοντας ότι ένα τέτοιο αντίτιμο για το «διαζύγιο» με την ΕΕ θα γινόταν αποδεκτό είτε από την κυβέρνηση είτε από όσους ψήφισαν υπέρ του Brexit.

Τον «λογαριασμό» των 40 δισ. ευρώ ανέφερε δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Telegraph επικαλούμενη τρεις κυβερνητικές πηγές.

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές στην Telegraph, η Βρετανία θα είναι διατεθειμένη να καταβάλει έως και 40 δισεκατομμύρια ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει να διαπραγματευτεί τον οικονομικό διακανονισμό μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ και συγκεκριμένα των εμπορικών σχέσεων.



Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/703391/i-daounig-strit-diapseudei-oti-tha-plirosei-40-dis-euro-gia-to-brexit/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.