Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ROGER FEDERER, ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Roger Federer
Η ιστορία για ακόμη μια φορά έγραψε με τα πιο χρυσά της γράμματα το όνομα του Roger Federer! O "Βασιλιάς" του τένις κάθισε για 8η φορά στον "θρόνο" του στο Wimbledon, σηκώνοντας παράλληλα τον 19ο Grand Slam τίτλο του! Μετά από έναν μονόπλευρο τελικό, ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Marin Cilic και ολοκλήρωσε το τουρνουά χωρίς να χάσει σετ!
Μετά από άλλη μια μαγευτική εμφάνιση, ο Roger Federer ισοπέδωσε τον Marin Cilic με 6-3, 6-1, 6-4, για να επιστρέψει στον "θρόνο" του στο Wimbledon μετά από 5 χρόνια!
Μόλις 1 ώρα και 41 λεπτά χρειάστηκε ο 36χρονος Ελβετός τενίστας, για να "εξουδετερώσει" τον Marin Cilic, που δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα και είχε ενοχλήσεις χαμηλά στο πόδι του, αλλά δεν εγκατέλειψε και πάλεψε μέχρι το τέλος.
Για πρώτη φορά στην καριέρα του κέρδισε το Wimbledon χωρίς να χάσει σετ ο Roger, για να γίνει ο 2ος παίκτης που το πετυχαίνει αυτό, μετά από τον Bjorn Borg. Άλλη μια φορά είχε κερδίσει Grand Slam χωρίς να χάσει σετ ο Ελβετός, πριν από 10 χρόνια, στο Australian Open του 2007.
Ο Federer έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Wimbledon που φτάνει τα 8 τρόπαια! Ξεπέρασε το ρεκόρ του Pete Sampras, το οποίο μοιραζόταν από το 2012, καθώς και του William Renshaw, που επίσης είχε κερδίσει 7 τίτλους στο τέλος του 19ου αιώνα! Στα 140 χρόνια της ιστορικής διοργάνωσης και στα 131 τουρνουά που έχουν γίνει στο Wimbledon, o Federer είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει 8 φορές τον τίτλο.
Ταυτόχρονα έφτασε τους 19 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του, βελτιώνοντας για άλλη μια φορά το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος, το οποίο του ανήκει από το 2009, όταν κέρδισε το 15ο major της καριέρας του στο US Open.
Παρέμεινε αήττητος σε μεγάλες διοργανώσεις στην απίθανη σεζόν που διανύει, φτάνοντας το 25-0 νίκες σε Grand Slam ή Masters στο 2017 και κατακτώντας άλλον έναν πολύ σπουδαίο τίτλο. Θυμίζουμε πως ήταν πρωταθλητής επίσης στο Australian Open, στο Indian Wells Masters και στο Miami Open αυτή τη χρονιά, ενώ έχει κερδίσει και στο Halle, φτάνοντας τους 5 τίτλους στη σεζόν.
Συνολικά, έφτασε τους 93 τίτλους καριέρας, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 93-48. Έχει το 3ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Open era, πίσω από τους 109 τίτλους του Jimmy Connors και τους 94 τίτλους του Ivan Lendl.
Στο γρασίδι σήκωσε το 17ο τρόπαιό του, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά του από τους 10 τίτλους του Pete Sampras, που παραμένει το 2ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era.
Ο Federer ολοκλήρωσε τον σημερινό του αγώνα με 23 winners και 8 αβίαστα λάθη. Δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του, για να "σπάσει" από 2 φορές τον Cilic στα πρώτα 2 σετ και άλλη μια στο 3ο σετ και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.
Ο Cilic αντιμετώπισε ένα πρόβλημα χαμηλά στο αριστερό του πόδι, που άρχισε να τον ενοχλεί πολύ περισσότερο μετά από μια πτώση που είχε στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ, η γλώσσα του σώματος έδειχνε ακόμα και πως μπορεί να εγκαταλείψει, ενώ μετά το τέλος του 2ου σετ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, για να ολοκληρώσει τελικά την προσπάθειά του, έστω και αν δεν μπόρεσε να πάρει κάτι απ' αυτόν τον τελικό.
Με την θριαμβευτική του επικράτηση, ο Federer έφτασε τις 91 νίκες στο All England Club και τις 321 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις, έχοντας στην κατοχή του και τα δυο κορυφαία ρεκόρ αυτών των κατηγοριών.
Θα κερδίσει 2.000 βαθμούς και θα σκαρφαλώσει στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο. 5 που είναι σήμερα. Θα μειώσει επίσης τη διαφορά τους στους 1.205 βαθμούς από τον πρώτο Andy Murray και στους 920 από τον δεύτερο Rafael Nadal, που σημαίνει πως μπορεί να επιστρέψει στο Νο. 1 του κόσμου, ακόμα και πριν αρχίσει το US Open.                                                                                                                                                                                                               πηγή: http://www.tennisnews.gr/world-tennis/grandslams/wimbledon/27286-federer-cilic

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.