Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μεγάλες κερδισμένες Pliskova και Muguruza

Garbine Muguruza
Ανανεώθηκε σήμερα η παγκόσμια κατάταξη της WTA, με τις Karolina Pliskova και Garbine Muguruza να είναι αναμφίβολα οι δυο μεγάλες κερδισμένες. Η Pliskova έγινε το νέο Νο. 1 του κόσμου, ενώ η πρωταθλήτρια του Wimbledon κέρδισε 10 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 5. Στο Νο. 4 ανέβηκε για πρώτη φορά η Johanna Konta, ενώ επέστρεψε στο Top 10 η Venus Williams.
Μπορεί να γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από τη Magdalena Rybarikova στον 2ο γύρο του Wimbledon, παρόλα αυτά η Karolina Pliskova εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη απώλεια βαθμών που είχαν οι Angelique Kerber και Simona Halep, για να σκαρφαλώσει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Έγινε η 23η διαφορετική παίκτρια που ανεβαίνει στην κορυφή της WTA και η πρώτη που εκπροσωπεί τα χρώματα της Τσεχίας.
Παρέμεινε στο Νο. 2 η Halep, ενώ δυο θέσεις έχασε η Kerber, η οποία βρίσκεται πλέον στο Νο. 3 της κατάταξης. Η Johanna Konta, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Wimbledon, κέρδισε 3 θέσεις και βελτίωσε το career high της, φτάνοντας στο Νο. 4 της κατάταξης.
Το Top 5 συμπληρώνει η Garbine Muguruza, η οποία κέρδισε 2.000 βαθμούς αυτή την εβδομάδα, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Wimbledon. Ήταν ο 2ος Grand Slam τίτλος για την Ισπανίδα, που άφησε πίσω της 10 θέσεις και από το Νο. 15 κατάφερε να επιστρέψει στο Top 5.
Από μια θέση έχασαν οι Elina Svitolina και Caroline Wozniacki, που είναι στο Νο. 6 και στο Νο. 7 αντίστοιχα, ενώ σταθερή στο Νο. 8 έμεινε η Svetlana Kuznetsova. Η Venus Williams, η οποία επέστρεψε στον τελικό του Wimbledon μετά από 8 χρόνια, κέρδισε 2 θέσεις και επέστρεψε στο Top 10 και στο Νο. 9, στα 37 της χρόνια. Στη 10η θέση είναι η Agnieszka Radwanska, που δεν μετακινήθηκε.
Bελτίωσε ξανά το career high της η Jelena Ostapenko, η οποία μετά από την κατάκτηση του Roland Garros, κατάφερε να φτάσει και στον πρώτο της προημιτελικό στο Wimbledon, για να κερδίσει μια θέση και να ανεβεί στο Νο. 12. Η Coco Vandeweghe κέρδισε 4 θέσεις και είναι στο Νο. 21, ενώ η 19χρονη Ana Konjuh άφησε πίσω τις 7 θέσεις και για πρώτη φορά στην καριέρα της ανέβηκε στο Νο. 22.
Την πιο εντυπωσιακή άνοδο στο Top 100 πραγματοποίησε η Magdalena Rybarikova, η οποία αναρριχήθηκε στο Νο. 33 από το Νο. 87, αφήνοντας πίσω της 54 θέσεις. Η 28χρονη Σλοβάκα, η οποία έχει φτάσει μέχρι και το Νο. 31 παλιότερα, είχε περάσει μια πολύ δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς πέρσι, αλλά βρήκε την καλύτερή της φόρμα στα τουρνουά της ITF και πήγε στο Wimbledon για να κάνει το τουρνουά της ζωής της, συμμετέχοντας στα ημιτελικά!
Μεγάλη άνοδο είχε και η Petra Martic, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της στο Wimbledon και έφτασε μέχρι τις "16" καλύτερες, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στο Νο. 89, 46 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Μαρία Σάκκαρη, μετά και την εκπληκτική προσπάθειά της στο Wimbledon, όπου πέτυχε δυο καλές νίκες και μπήκε στον 3ο γύρο, κατάφερε να κερδίσει 7 θέσεις και να επιστρέψει στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας στο Νο. 94.
Άνοδο σημείωσε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε 12 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 187 του κόσμου. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία παίζει το καλύτερό της τένις τις τελευταίες εβδομάδες και κέρδισε συνεχόμενους τίτλους στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και στο Prokuplje της Σερβίας, κέρδισε 88 θέσεις και έφτασε στο Νο. 464!
Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:
17july                                                                                                                                                                                                                          πηγή: http://www.tennisnews.gr/world-tennis/wta-news/27298-wta-rankings

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.