Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ρέγκλινγκ: Αν η κυβέρνηση τηρήσει τις συμφωνίες, δεν θα χρειαστεί νέo πρόγραμμα

Την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις της οικονομίας στην ευρωζώνη εκφράζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
 
Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «ναι, τα πράγματα πηγαίνουν πραγματικά καλά. Η ευρωκρίση έχει ξεπεραστεί οριστικά και η οικονομία εξελίσσεται παντού καλύτερα του αναμενομένου. Τέσσερις πρώην χώρες της κρίσης μπορούν να χρηματοδοτούνται πάλι αυτόνομα στις αγορές και ακόμη και η Ελλάδα ενδέχεται από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να αντεπεξέρχεται πάλι χωρίς πρόγραμμα βοήθειας του ESM, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους συμφωνηθέντες μεταρρυθμιστικούς όρους».
 
Σε ερώτηση μήπως οι Ευρωπαίοι τείνουν να εξωραΐζουν ορισμένες φορές την κατάσταση της Ελλάδας, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αντέτεινε ότι «στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε, κάτι που έλαβε υπόψη στην πρόβλεψή του ο ΟΟΣΑ.
 
Σημαντικότερη είναι όμως η αναπτυξιακή τάση για τις επόμενες δεκαετίες και αυτή εκτιμάται από τον ΟΟΣΑ πολύ θετικότερα σε συγκριτικά με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν», υπογράμμισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, εκφράζοντας εκ νέου την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο «εφόσον η κυβέρνηση παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.