Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Makinen – Ήμουν σίγουρος ότι ο Lappi μπορούσε να νικήσει



Ο επικεφαλής της Toyota Tommi Makinen ήταν σίγουρος πως ο Esapekka Lappi θα μπορούσε να παλέψει για τη νίκη και θυμάται ακόμα την πρώτη του νίκη στη Φινλανδία.

Στο Rally Φινλανδίας, η ομάδα της Toyota ήταν η απόλυτη κυρίαρχη, αφού μετά το τέλος του πρωινού loop του Σαββάτου κατάφερε να κάνει το 1-2-3. Ωστόσο, ένα πρόβλημα στο σύστημα ECU του αυτοκινήτου του Jari-Matti Latvala τον έθεσε εκτός αγώνα, με αποτέλεσμα η Toyota να κάνει το 1-3.
«Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μου νίκη εδώ στη Φινλανδία και ήταν ακριβώς ένα Σαββατοκύριακο σαν αυτό», δήλωσε ο Makinen.
«Θυμάμαι κάθε στιγμή, ακόμα κι αν έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια, και είμαι σίγουρος ότι ο Esapekka και ο Janne θα νιώθουν απλά το ίδιο.»
«Είχα ένα πολύ δυνατό προαίσθημα πριν από το rally ότι ο Esapekka θα μπορούσε να νικήσει. Ήξερα ότι θα μπορούσε εύκολα να συγκεντρωθεί σε μία τέτοια στιγμή και ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι μπορούσε να το κάνει.»
«Όλοι οι οδηγοί μας έκαναν εκπληκτική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο- είμαι απόλυτα χαρούμενος και ευγνώμων για ολόκληρη την ομάδα».
Η Toyota πραγματοποίησε δοκιμές με στόχο την βελτίωση του Yaris WRC από το Μάρτιο και σύμφωνα με τον τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, έχουν καταφέρει να το βελτιώσουν πολύ και να βρίσκονται σε καλό επίπεδο: «Ξεκινήσαμε να εξελίσσουμε το αυτοκίνητο συνεχώς σε κάθε μέρος του. Το εξελίξαμε βήμα-βήμα και συνεχίσαμε να το δοκιμάζουμε.»
«Παρατηρήσαμε κιόλας στην Πολωνία ότι ήμασταν σε καλό επίπεδο. Είχαμε βαρύ πρόγραμμα δοκιμών εδώ στη Φινλανδία μετά το rally της Πολωνίας και όλοι μας γνωρίζουμε ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά.»
«Θα μπορούσα να πω ότι τώρα αισθανόμαστε πιο σίγουροι ότι θα είμαστε εκεί από εδώ και στο εξής. Έχουμε κάνει τεράστια δουλειά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να είμαστε δυνατοί και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της ομάδας μας που το κατάφεραν αυτό».
Πηγή: wrc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.