Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Lappi – Πάντα ονειρευόμουν να νικήσω στη Φινλανδία



O Esapekka Lappi παραδέχτηκε πως η νίκη του στη Φινλανδία ήταν ένας στόχος που επιτεύχθηκε, ενώ μίλησε και για το άγχος που είχε πριν εκκινήσει στην PowerStage.

Ο οδηγός της Toyota ήταν φοβερά ανταγωνιστικός αυτό το Σαββατοκύριακο σημειώνοντας εννιά ταχύτερους χρόνους, ενώ το λάθος που έκανε στην προτελευταία ειδική του αγώνα μπορούσε να του στοιχίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία.
«Ήμουν τόσο αγχωμένος πριν την τελευταία ειδική», δήλωσε ο Lappi.
«Ποτέ δεν έχω νιώσει έτσι πριν. Δεν ξέρω καν το λόγο, αλλά ένιωθα πραγματικά άσχημα πριν την ειδική. Αμέσως όταν ξεκίνησα, τότε ήταν όλα υπό έλεγχο.»
«Πάντα ονειρευόμουν να νικήσω σε αυτό το rally και τώρα το καταφέραμε αυτό για πρώτη φορά με αυτό το αυτοκίνητο. Ένας στόχος επιτεύχθηκε. Περίμενα να βρισκόμουν στο βάθρο, όπως για παράδειγμα στην τρίτη θέση, που θα ήταν το μέγιστο για μένα.» 
«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα νικούσα αυτό το rally για πρώτη φορά με ένα WRC car. Είναι κάτι μοναδικό».
Μάλιστα, ο Φινλανδός εξήγησε τι έκανε λάθος στην SS24 και είχε ως αποτέλεσμα να πάθει κλατάρισμα: «Απλά έστριψα πιο νωρίς σε μία στροφή. Ήταν κλειστή η διαδρομή μετά, και πάτησα με τον πίσω τροχό εκτός δρόμου, χτυπώντας μία πέτρα αμέσως, καταστρέφοντας την ζάντα.»
«Ήθελα να σκοτώσω τον εαυτό μου εκείνη την στιγμή, γιατί πραγματικά δεν ήξερα τι είχε σπάσει, απλά ένιωσα ότι κάτι ήταν σπασμένο στο αυτοκίνητο. Μετά την ειδική όταν είδα τι είχε συμβεί, τότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Αλλάξαμε το ελαστικό και τα πάντα δούλεψαν καλά. Χωρίς πανικό».
Πηγή: wrc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.