Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Πιέσεις λόγω General Electric στη Wall Street

Η ανακοίνωση όχι και τόσο θετικών μεγεθών β' τριμήνου από τον κορυφαίο αμερικανικό όμιλο General Electric, ήταν αρκετή για να ασκήσει πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές και ιδιαίτερα σε αυτές που «ανήκουν» στον βιομηχανικό κλάδο.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 21.580 μονάδες, με τον τίτλο της GE να υποχωρεί ρνδοσυνεδριακά άνω του 4%. Στο 0,04% η πτώση για τον S&P 500 στις 2.472 μονάδες, ενώ 0,04% χαμηλότερα έκλεισε ο Nasdaq στις 6.387 μονάδες.

Η GE ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα β' τριμήνου, όμως, οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 12% σε ετήσια βάση, κάτι που επηρέασε αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις.

«Ήταν μία ισχυρή εβδομάδα για τις μετοχές. Υπάρχει ένας δισταγμός (σ.σ.: εκ μέρους των επενδυτών), καθώς έφθασε και το Σαββατοκύριακο», εκτιμά ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η πιο «δραστήρια» από πλευράς ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών, καθώς θα δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματά τους περίπου 170 εκ των 500 εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500.

Παράλληλα οι επενδυτές θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους και στη Ρωσία, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ συναντώνται προκειμένου να αποφασίσουν κατά πόσο υπάρχει συμμόρφωση στην απόφαση που έχει ληφθεί για μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους.



Πηγή: http://www.protothema.gr/economy/article/699293/pieseis-logo-general-electric-sti-wall-street/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.